ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Την Ελλάδα από το αυτί να την αρπάξουμε…και  να τη σώσουμε θέλει δεν θέλει.*

Ο Στυλιανός-Άγγελος  Παπαθεμελής, θεωρήθηκε και χαρακτηρίστηκε εύστοχα από πολλούς ως «πολιτικός πολυτελείας». Δικηγόρος, με πλούσια- πολυχρονότατη πολιτική δράση, θεωρείται σήμερα ο πιο μορφωμένος και ο πιο καλλιεργημένος πολιτικός του τόπου μας. Με την ωριμότητα να τον χαρακτηρίζει, σπάνια για Έλληνα πολιτικό, διυλίζει τον κώνωπα αλλά ποτέ δεν καταπίνει την κάμηλο.   Τον καιρό που άλλοι τάσσονταν με αναίδεια και θρασύτητα υπέρ της παγκοσμιοποίησης, όρθωσε ανάστημα ανοιχτά εναντίον της και επέδειξε δράση αντιπαγκοσμιοποιητική- αντιστασιακή ουσιαστικά, θέτοντας άπειρες φορές την ζωή του σε κίνδυνο. Ταλαντούχος πολιτικός, με λανθάνοντα- αστείρευτα αποθέματα ενέργειας, δεν δίστασε να βάλει στο οπλοστάσιό του και να υπερθεματίσει για τον «απαγορευμένο» Φιοντόρ Ντοστογιέβσκη και τον «απαγορευμένο» Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, ενισχύοντας έτσι έξυπνα το εξαιρετικό θρησκευτικό- φιλοσοφικό του προφίλ. Κινείται πάντοτε με γνώμονα την κοινή λογική, σε καιρούς «σχιζοφρενικών πυρετικών επιθέσεων, παραισθησιογόνων ενεργειών και υπερεπάρκειας και φιλοτιμίας του εγώ και μόνον αυτού». Αυτή η κοινή λογική, τον κατέστησε ουσιαστικά αήττητο στην πολιτική του σταδιοδρομία, έως και σήμερα.   Σε καιρούς που «άλλοι» παραχωρούσαν γή και ύδωρ, εκείνος άρθρωσε ωριμότατο πολιτικό λόγο για την Κύπρο, το Αιγαίο και τα νησιά, τη Βόρεια Ήπειρο και το Σκοπιανό. Πολέμησε σκληρά και σθεναρά, τα καθεστωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης- Εξαφάνισης- Εξόντωσης – Εξαθλίωσης και Εξηλιθίωσης και αμφισβήτησε συστηματικά την μιντιακή δικτατορία. Ανάγκασε τον πολύ κόσμο να σκεφτεί, να προβληματιστεί και να διαβάσει τα βιβλία του «φοβερού και τρομερού» όπως τον χαρακτηρίζει Νόαμ Τσόμσκυ. Με την κρυστάλλινη, συνεχή, διαρκή και διεισδυτική του ματιά, δεν έπαψε ποτέ να τονίζει τη σημασία του αποδήμου Ελληνισμού, την τεράστια αξία του αλλά και την επιτακτική ανάγκη της συνεργασίας μαζί του. Έδειξε και δείχνει απεριόριστη εμπιστοσύνη στην αξία των Ελλήνων, που «δεν είναι τεμπέληδες αλλά σκληρά εργαζόμενοι», «που παράγουν πολλά και δεν εισάγουν μόνον», για το αξιόλογο και το αξιόμαχο των Ενόπλεων Δυνάμεων, για το ότι η Ελλάδα δεν είναι πριγκιπάτο, δουκάτο και παριά αλλά αξιοσέβαστη χώρα, με τεράστιο ειδικό βάρος, το μεγαλύτερο ίσως σε όλο τον κόσμο…  Τα σλόγκαν του Στέλιου Παπαθεμελή, έχουν γράψει ιστορία -τα περισσότερα εκ των οποίων έχουν υιοθετηθεί ως εκφράσεις της καθομιλουμένης- ενώ έχει βραβευτεί για τη δράση του, άπειρες φορές, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Μία από τις πιο βαρβάτες και ηχηρές φράσεις που τον χαρακτηρίζει είναι το «Την Ελλάδα από το αυτί να την αρπάξουμε…και να τη σώσουμε θέλει δεν θέλει», που είναι και ο τίτλος της ομιλίας του Νικολάου Πλαστήρα στην Στρατιά του Έβρου, που συγκροτήθηκε μετά την Μικρασιατική Καταστροφή. Η παραπάνω φράση, αποτελεί και τον τίτλο του τελευταίου του χρονικά βιβλίου:    

-Σε ώρες κρίσιμες  «ανδρεία σωφροσύνης αιρετωτέρα»  η ανδρεία δηλαδή, είναι προτιμότερη  από τη σωφροσύνη.                                                                                  

-Για να γυρίσει ο  ήλιος θέλει δουλειά πολλή…                                                                   

-Μας ταπεινώνει  η Μέρκελ, η υποτίθεται σιδηρά κυρία του Βερολίνου, η οποία εισπράττει ετησίως εκατομμύρια ευρώ από τα μουσεία της που στολίζουν τα κλεμμένα αριστουργήματα της κλασσικής μας τέχνης.                                                   

-Αξιοπιστία  εμπνέει μόνο η αντίσταση.                                                                                

-Πρόσφατη δήλωση  της κυρίας Μέρκελ αποτελεί  κόλαφο και αφυπνιστικό ταρακούνημα για την ελλαδική άρχουσα τάξη: «Η κατάρρευση της ευρωζώνης, ή ακόμα και η έξοδος της Ελλάδος από αυτήν, θα είχε τις χειρότερες δυνατές συνέπειες για τη Γερμανία».                                                                                                      

-Τεκμηριωμένο  το αντιτροικανό κατηγορητήριο  διά γραφίδος του –κατά τα λοιπά συστημικού- Ι.Κ. Πρετεντέρη: «Η ελληνική εμπειρία δίδαξε σε όλους ότι η τρόικα είναι καί προσβλητική καί επικίνδυνη καί ανίκανη.                                      

-Πρόκειται για  ηττημένα μυαλά.                                                                                                                                    

-Η κυβέρνηση δέν κυβερνά. Απλώς εκτελεί πειθήνια τις ανισόρροπες εντολές της κατοχικής τρόικας.                                                                                                                                                

-Κάποιοι κληρονόμησαν  τεχνογνωσία από Νταχάου και  Άουσβιτς, στους Έλληνες μένει  να αποδείξουν ότι διαθέτουν  τεχνογνωσία από το Ρούπελ, τη  Μάχη της Κρήτης και την  Εθνική Αντίσταση.                                                                                                     

-Τα φίδια  που ζώνουν τους Τούρκους, απομυθοποιούν  το ομοίωμα περί τοπικής υπερδύναμης.      -Αποκαλυπτική η πρόσφατη έκθεση – δήλωση μετανοίας των κορυφαίων οικονομολόγων του ΔΝΤ, Μπλανσάρ-Λί: «η πρόωρη στροφή στην λιτότητα υπήρξε τρομερό λάθος»!                                                                                            

-Καί ας μην  ξεχνούμε τη συμβουλή του Κολοκοτρώνη: «Ότι κάμνομεν, θα το κάμνωμεν μονάχοι και δεν έχομεν ε  λπίδα καμίαν από τους ξένους».                                                    

-Να υπερνικήσουμε  την κατάθλιψη στην οποία μας  σπρώχνουν τα τροικανά μέτρα.  Να υπερβούμε τις πλαστικοποιημένες  μικροχαρές και τις εφήμερες  φυγές των ημερών.                                                                                                                                                         

-Ζούμε άλλωστε  στην εποχή του αυτάρεσκου μηδενισμού.                                                                          

-Το ελληνορθόδοξο  Βυζάντιο, ήταν «πολυεθνικό αλλά  μονοπολιτισμικό» (Αρβελέρ). Οι μετανάστες  πρέπει να προσαρμοσθούν και  όχι εμείς. Δέν τους καλέσαμε, ήρθαν αυτόκλητοι.                                                                                                                                                                            

-Οπωσδήποτε  οι αφροσιάτες μουσουλμάνοι αλλά  και όμοροι αλυτρωτικών δοξασιών είναι γεωπολιτικά επικίνδυνοι να αναδειχθούν γρήγορα σε στρατηγικές μειονότητες υπονομευτικές της εθνικής μας ασφάλειας.                                                   

-Η Ελλάς οφείλει  και έχει αναφαίρετο δικαίωμα  να ανακηρύξει την ΑΟΖ της,  χωρίς να ρωτήσει κανένα.                                                                                                                                                                        

-Χρειάζεται  οι κυβερνώντες να πούν: ώς εδώ και μή παρέκει. Η απειλή εξόδου μας είναι βέβαιο ότι θα συνετίσει τους Ευρωγερμανούς, διότι ξέρουν καλά ότι τυχόν πραγματοποιούμενη θα ανατίναζε την Ευρωζώνη με ότι σημαίνει αυτό.                                           

-Ο Παναγιώτης  Σπύρου ήταν ταλαντούχος, τολμηρός  και ριψοκίνδυνος –πόσοι σήμερα θα αποτολμούσαν να διασχίσουν τον Ατλαντικό με ένα κοινό ιστιοφόρο;- ανέδειξε την καρδιοχειρουργική σε μεγάλη τέχνη.

*Την Ελλάδα από το αυτί να την αρπάξουμε…και να τη σώσουμε θέλει δεν θέλει. Ίδρυμα Μελετών και Αλληλεγγύης, 2013, Στέλιος Παπαθεμελής,Εκδόσεις Αρμός, σελ. 226.

TOY ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ  Σ.  ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞ

Τί γνώμη έχουν άραγε στην ΙΤΑΛΙΑ για τις Ειδήσεις της τηλε-όρασής τους;*

Εάν πρέπει να πώ την αλήθεια, αλλά ακριβώς την αλήθεια, εμένα οι τηλεειδήσεις των μία μου αρέσουν, γιατί δεν τις βλέπω και γιατί φεύγω από τοσχολείο μετά τις μία. Όμως, οι Ειδήσεις του απογεύματος, εκείνες είναι ακριβώς που μισώ. Όταν ο πατέρας μου επιστρέψει το απόγευμα, εμείς τρώμε μπροστά στην τηλεόραση. Όμως όπως καθόμαστε, αρχίζουν «αυτές», δηλαδή οι ειδήσεις. Αρχίζουνε πάντα όταν εμείς τρώμε. Ο μπαμπάς είναι που την ανοίγει. Όπως την ανοίγει, έρχεται η πρώτη συμφορά και μαζί με το πρώτο πιάτο, έρχεται και η δεύτερη συμφορά. Στο τραπέζι, όλο τρώμε με τους μπελάδες και τις συμφορές. Ο πατέρας μου, όταν βλέπει ότι αρχίζουν οι ειδήσεις για την ΝΑΠΟΛΗ λέει: «Καθίστε όλοι ήσυχοι, ας δούμε τί άλλο κακό συνέβη». Ο μπαμπάς λέει, ότι όταν βλέπουν για την ΝΑΠΟΛΗ, είναι για να πούν, μόνο ότι συνέβη μία πάρα πολύ μεγάλη συμφορά ή ένα πάρα πολύ μεγάλο κακό.

Εμένα οι ειδήσεις μου αρέσουν μόνο για το ποδόσφαιρο, όχι όμως όταν η ΝΑΠΟΛΗ χάνει.

Εγώ θα ήθελα η τηλεόραση να μή δείχνει τις ειδήσεις όταν εμείς τρώμε αλλά λίγο πιο αργά, έτσι, θα τρώμε σε ησυχία!!!

*Επίλεκτο κείμενο, μεταφρασμένο στην Ελληνική γλώσσα από την Ιταλική, από τον Βασίλη Σ. Σιδηρόπουλο. Κείμενο του Μαρτσέλλο Ντ’ Όρτα, εκδόσεις Όσκαρ Μοντατόρι, εdizioni.

ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ  Σ.  ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞ

Δημοκρατία:Πρόκειται για ευαίσθητο εννοιολογικά όρο ή γι’ άλλους όρος που δεν παραφράζεται ούτε και σηκώνει παρερμηνείες. Είναι αδόκιμο και άτοπο να δωθεί η ερμηνεία ενός όρου που είναι ευρύτατα γνωστός και πολυδιατυπωμένος ειδικότερα στη χώρα όπου γεννήθηκε. Ειδικά όμως σήμερα, λίγες προσωπικότητες εκφράζονται ή ενεργούν μέσα σε αυτό τον χώρο ή μέσα και υπό αυτή την έννοια. Είναι το αμόλυντο της έννοιας, η καθαρότητα και το κρυστάλλινο αυτής. Έτσι, την εκφράζει σε όλες τις διαστάσεις και τις αποχρώσεις της αυτός που έχει ανάλογο καθαρό και διαυγή ψυχικό χώρο. Προνόμιο δυσεύρετο και ‘’πολυδάπανο’’ σήμερα. Ίσως γιατί αυτοί οι λίγοι γραφικοί πληρώνουν βαρύ φόρο στην τράπεζα του φθόνου και της κατάκρισης και ακόμη μεγαλύτερο στην προσπάθειά τους να μεταδώσουν στον πολύ κόσμο την πραγματικότητα της μεστής και αιώνια διαχρονικής Δημοκρατίας. Άλλωστε για ποια Δημοκρατία γίνεται λόγος, όταν ούτε καν στις διαπροσωπικές σχέσεις αυτή εφαρμόζεται; Αυτοματισμοί, πλήρωση του εγώ και μόνον αυτού, θηριώδη εγώ, σχιζοφρενείς πυρετικές επιθέσεις, λυσσώδης πάλη, παραισθησιογόνες ενέργειες, υπερεπάρκεια και φιλοτιμία του εγώ(και μόνον αυτού). Η πλειονότητα έτσι ενεργεί. Στον αντίποδα, βρίσκονται οι εκλεκτοί, οι λίγοι, αυτοί που τολμούν να πάνε κόντρα στο ρεύμα και φυσικά να καρπωθούν και να πληρωθούν μία γεμάτη, καρπισμένη και πλήρη ζωή. Είναι οι επίλεκτες δυνάμεις της κοινωνίας. Αυτοί που θα δουλέψουν με συνέπεια και πολλές φορές χωρίς συνέπεια, με λανθάνοντα αποθέματα ενέργειας, για να σηκώσουν στις πλάτες τους ολόκληρη την κοινωνία. Είναι οι νησίδες αντίστασης, άτομο ή άτομα ή ομάδα. Είναι οι μόνες δυνάμεις της κοινωνίας που δεν μπορούν να βλαφτούν από τον εχθρό. Μία από τις βασικές αρχές που γνωρίζει ο πολύ φιλοσοφημένος και ο σωστά ενεργών, είναι ότι δεν πρέπει να επιτίθεται στα επίλεκτα σώματα του αντιπάλου. Είναι ο αδαμάντινος χαρακτήρας, το πολυδαίδαλο, το πολυμήχανο, το «αλάδωτο» που δεν μπορεί να χτυπηθεί ούτε με θεμιτά ούτε και με αθέμιτα μέσα. Προσωπικότητες που ειρήσθω εν παρόδω, πάντοτε διέθετε η ελληνική κοινωνία και διαθέτει σε μέγιστο βαθμό και τώρα. Είναι οι προσωπικότητες που λάμπουν και που επίτηδες ως εύκολο γι’ αυτές αγώνισμα, αφήνουν να τις χτυπούν, να τις λοιδορούν, να τις ανταγωνίζονται, να τις κατηγορούν, να τις βάζουν ‘’φυσικά εμπόδια’’, με απώτερο σκοπό αυτό, το εφαλτήριο και το σίγουρο ανέβασμα για τη συνέχεια. Για τη συνέχεια που είναι μονόδρομος. Για τη συνέχεια που είναι η νίκη και που δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα εκτός από αυτήν. Γιατί αυτοί ξέρουν. Νίκησαν, ξανανίκησαν, κατέκτησαν και ανέβηκαν πολύ ψηλά και κυρίως ηθικά. Εκεί είναι η θέση τους και εκεί ανήκουν όλοι. Ο άνθρωπος, ο Έλληνας, ο Ευρωπαίος δε γυρίζει πίσω. Κάνει βήματα μπροστά και προκρίνεται, γιατί αυτή είναι η μοίρα του. Η πρόκριση, η προώθηση, η ενέργεια μέσω αδιατάρακτων αξιών όπως η Δημοκρατία από την οποία θρέφεται ολόκληρος ο κόσμος. Ας μην ξεχνάμε πως η Ελλάδα, στην οποία γεννήθηκε η Δημοκρατία, αποτελούσε, αποτελεί και θ’ αποτελεί στον αιώνα τον άπαντα τον τροφοδότη τους και τον ανατροφοδότη τους και την ενεργειακή αποθήκη τους. Τον αυτόματο πιλότο που τους οδηγεί, την πυξίδα, την λιονταροτροφή. Άλλοι το είπαν πικρόχολα, πως η Ελλάδα δυστυχώς για εμάς, είναι σά να δουλεύει πάγια αντιμισθία σά να έχει έναν σίγουρο μισθό, το θεωρείο. Θεωρείο, λοιπόν, είπαν πικρόχολα και είπαν την αλήθεια. Αυτή είναι η βάση, αυτό είναι το επίπεδο και το λεπτομερές σχέδιο. Ποια ομάδα όμως με τέτοια δυναμική, τεχνογνωσία, νοοτροπία, βάρος, βάθος, πολεμική και επίλεκτο σώμα γνώρισε ποτέ την ήττα;

«Για να κατορθωθεί δημοκρατία, πρέπει τα σημερινά κόμματα και το φαύλο κράτος που χρησιμοποιούν ως υποχείριο, να αποβληθούν από το πολιτικό σκηνικό. Όταν το αίτημα της αποβολή τους γίνει καθολικά συνειδητό, ο τρόπος της αποβολής τους θα γεννηθεί οργανικά και απρόβλεπτα. Δεν έχει κανένα νόημα να ψάχνουμε για τον τρόπο, αν δεν προηγηθεί η επίγνωση της επιτακτικής ανάγκης».

Χ. Γιανναράς

Ν’ αγαπάς την Ελλάδα. Να λές: εγώ μονάχος έχω χρέος να τη σώσω, αν δέ σωθεί εγώ θα φταίω.

Ν. Καζαντζάκης

ΑΠΟ:  ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ  Σ. ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ – ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞ

ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΟΥ!!!  

                                                                                                         Αθήναι 01η Ιουλίου 2012

ΝΟ 1: Ο κύριος «340,75» Ιωάννης Στουρνάρας                     

 

«Ἡ πολιτική ζωή εἶναι ὅπως τά παγόβουνα. Αὐτό πού φαίνεται εἶναι ἕνα πολλοστημόριο τοῦ πραγματικοῦ. Τό κύριο σῶμα εἶναι ὑποβρύχιο – παζάρια, συναλλαγές, ἑλιγμοί. Καί ὁ κοσμάκης, διαβάζοντας αὐτά πού οἱ ἀφεντάδες του θέλουνε νά διαβάζει, νομίζει καί πώς μπορεῖ νά κρίνει. Σάμπως νά διέθετε τά πραγματικά δεδομένα!»

Αυτά έγραφε κάποτε ο Άγγελος Τερζάκης στις Προσωπικές του σημειώσεις!!!

 

ΣυνΕλληνίδες, συνΈλληνες, η Ελλάδα προδόθηκε ξανά!!!

Χρόνια τώρα η χώρα πάσχει από πολιτική ανεπάρκεια και σήμερα, υπό συνθήκες πλέον κατοχής, βρίσκεται ίσως στην πιο επικίνδυνη στιγμή μετά την ίδρυσή της ως ανεξάρτητο κράτος το1947.

Ως Έθνος βιώνουμε μιά εποχή ολομέτωπης επίθεσης και βρισκόμαστε στο στόχαστρο μιάς διεθνούς πλεκτάνης αετονύχηδων οικονομικών τρομοκρατών που με όργανα ανέντιμους,διεφθαρμένους και επίορκους μωροφιλόδοξους ελληνόφωνους ενδοτικότατους πολιτικούς και μη, ρουφώντας την οποιαδήποτε ικμάδα του Λαού μας, από μιά κατάπτυστη προαποφασισμένησυνθήκη πένθους, οδήγησαν το υπέροχο Έθνος μας στον διεθνή διασυρμό, την χλεύη, την φτώχια, την ανυποληψία, την ταπείνωση και τον επικείμενο αφανισμό του αφού έχουμε να κάνουμε με την μαζικότερη δολοφονία αθώων ανθρώπων που έγινε ποτέ στον κόσμο εν καιρώ ειρήνης!!! 

Αυτό αποκαλύπτει ότι πρόκειται για την πιό αποτρόπαια μορφή τυραννικού καθεστώτος και εμείς, ως Έλληνες το γένος και μη υποτελείς, ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ τη σαπίλα του επικίνδυνουγια το Έθνος συστήματος των  γραικύλων και επειδή βλέπουμε τους ίδιους μηχανισμούς να οδηγούν την παγκόσμιο κοινότητα σε ανθρωπιστικό Αρμαγεδδώνα αναζητάμε άφθαρτους και έντιμους ηγέτες που θα σπάσουν αυτό το απόστημα του παγκόσμιου οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος που, επενδύοντας στην απόγνωση, οδηγεί την ανθρωπότητα στα κρεματόρια των διεθνών τοκογλύφων υπό το προσωπείο των αγορών, του ΔΝΤ και των λοιπών «σωτήρων».

Βέβαια εμείς, έχοντας υπ’ όψιν μας την ρήση του Θουκυδίδη: «οὗ τοῖς ἄρχειν βουλομένοις μέμφομαι, ἀλλά τοῖς ὑπακούειν ἐτοιμοτέροις οὔσιν» (Δέν κατηγορῶ αὐτούς πού θέλουν νά κυβερνοῦν ἀλλά ἐκείνους πού εἶναι ἕτοιμοι νά τούς ὑπακούσουν), δυστυχώς δεν εκπλησσόμεθα πλέον κανένας μας το ότι οι κυβερνώντες την Ελλάδα (χρόνια τώρα) παίρνουν βραβείο ενδοτισμού και προδοσίας αφού την αποσύνδεση Πολιτικής-Ηθικής, που διακήρυξε ο Μακιαβέλι υπό το δόγμα: «Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» (the end justifies the means)φαίνεται ότι την έχουν κάνει αποδεκτή.

Τώρα πληροφορούμεθα και επισήμως αυτό που όλοι γνωρίζαμε και οι οδηγήσαντες αυτόν τον τόπο στην κατρακύλα απέκλειαν με διάφορες πομπώδεις δηλώσεις τους και διά της πλύσεως του εγκεφάλου, μέσω των επιστρατευμένων καθεστωτικών ΜΜΕ των κοτζαμπάσηδων  τραπεζιτών και των καναλαρχών, προκειμένου ο κόσμος να πειστεί περί των φαιδρεπίφαιδρων περιούσιωνεπιλογών που επέβαλε στο Έθνος μας, άλλη μία φορά, η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ ΛΕΥΚΩΝ ΚΟΛΛΑΡΩΝ.

Δεδομένες είναι, επί τους παρόντος, οι απορίες για σκιές και φαντάσματα και μάλιστα πριν από τις πρόβες της μεγάλης πρεμιέρας της κυβέρνησης. Μιάς λοβοτομημένης κυβέρνησης που την πήρε ο πρώτος άνεμος. Μιάς κυβέρνησης που δεν μπορεί να κρατήσει ψηλά τον ποδόγυρο της φθαρμένης φορεσιάς της, για να μην σέρνεται στα λασπόνερα της διαπλοκής. Μιάς κυβέρνησης που άρχισε να υφαίνει ψευδαισθήσεις στους αδειανούς αργαλειούς της ανθρωπιστικής κρίσης υπό τις υποδείξεις Νεοταξίτικων μοδιστράδικων που προσθέτουν ή αφαιρούν μπαλώματα για να μπορούν να δείξουν τα σκιάχτρα τους στην πασαρέλα. Τα ξέφτια όμως της ανεπάρκειάς της και του βρώμικου παιχνιδιού της προκαλούν την οργή μας και θα οδηγήσουν τον Λαό στην αναπόφευκτη πλέονΕΞΕΓΕΡΣΗ.

Προσεγγίζοντας τους εθελόδουλους ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ ενός Λαού διαβλέπουμε ότι επιδιώκουν να μας επιβάλουν έναν έναν τους εκλεκτούς του Νεοταξικού ιμπεριαλισμού και τους εντός των τειχών, μεταμφιεσμένους σε Έλληνες πεμπτοφαλαγγίτες του, όπου και αν αυτοί λάθρα βιώνουν και ιχνηλατώντας την εμπροσθοφυλακή των επερχομένων στρατευμάτων κατοχής καταγράφουμε την μέχρι σήμερα προσχεδιασμένη πορεία τους η οποία τελεί υπό την έγκριση, προστασία, αν όχι και την προτροπή, ενός εκ των εκκολαπτόντων την διαφθορά, «δανειστού για το κωλόσπιτο, κατά Γιαννόπουλο», Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας του οποίου ο ρόλος είναι περίεργος αν όχι ύποπτος για την συνέχιση της υπάρξεως του Ελληνικού Έθνους. 

Καταγινόμενοι πρωτίστως με τον εκ των κορυφαίων συμμετεχόντων στον κυβερνητικό θίασο της Ελληνικής τραγωδίας, Υπουργό των Οικονομικών κύριο Ιωάννη Στουρνάρα ο οποίος, αφού υπήρξε ο εκ των μοιραίων καταστροφέων της Ελληνικής Οικονομίας και ο εκ των τεκτόνων του κράτους δολοφόνου, επιβραβευόμενος για τα επιτεύγματά του καλείται σήμερα ως ο σωτήραςπάντων. Τι ειρωνεία αλήθεια και τι εμπαιγμός για το Έθνος των Ελλήνων!!! Τί ύβρις!!!

Και ποιός είναι ο φέρελπης νέος «Τσάρος», όχι τυχαία από την αστέρευτη πηγή στελεχών του ΠΑΣΟΚ, Υπουργός των Οικονομικών στην κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔΠΑΣΟΚΔΗΜΑΡ και οως υπηρεσιακός υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας στην κυβέρνηση του κυρίου Παναγιώτη Πικραμμένου; Περί τούτου λαλεί το βαρύγδουπο βιογραφικό σημείωμα του κυρίουΙωάννου Στουρνάρα το οποίο, μεταξύ των άλλων, πέραν των όσων θα προσθέσουμε εμείς, περιλαμβάνει και τα εξής:

Εργάστηκε ως Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών (1986-1989) σε θέματα Δημοσίων Επιχειρήσεων και Εισοδηματικής Πολιτικής και της Τράπεζας της Ελλάδος (1989-1994) σε θέματα Νομισματικής Πολιτικής. Την περίοδο εκείνη εκπροσωπούσε την Τράπεζα της Ελλάδος ως αναπληρωματικό μέλος στις Συνόδους των Διοικητών των Κεντρικών Τραπεζών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από το 1994 έως τον Ιούλιο του 2000 ήταν Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών. Από τη θέση αυτή συμμετείχε στο σχεδιασμό της μακροοικονομικής και διαρθρωτικής πολιτικής (ιδιαίτερα στην εκπόνηση των Προγραμμάτων Σύγκλισης) και εκπροσωπούσε το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών στη Νομισματική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από τη θέση αυτή συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις για τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση. Επίσης είχε την ευθύνη για τις ετήσιες διαβουλεύσεις με τους διεθνείς οικονομικούς οργανισμούς, όπως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) [τότε που με εντολή του Σημίτη εξευτέλισαν και την δραχμή και τις ελληνικές περιουσίες οδηγώντας την Ελληνική οικονομία στα τάρταρα].

Από το 1994 έως το 1997 ήταν Αντιπρόεδρος της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ), ενώ ήταν μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) από το 1998 έως τον Ιούλιο του 2000.

Από τον Ιούλιο του 2000 μέχρι τον Μάρτιο του 2004 διορίστηκε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εμπορικής Τράπεζας και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών από τον Οκτώβριο του 2000. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου η Εμπορική Τράπεζα συνήψε στρατηγική συμμαχία με τη Γαλλική Τράπεζα Credit Agricole [η οποία ροκάνισε δολίως τα αποθεματικά των ως μετόχων Ασφαλιστικών Ταμείων].

Για τα έργα και τις ημέρες του κυρίου Ιωάννου Στουρνάρα, ενδεικτικά καταθέτουμε:

 

1) Στις 18-05-2001, με Αριθμό Πρωτοκόλλου: Κ. 3161 έλαβε εντολή από τον τότε Πρωθυπουργό κύριο Κώστα Σημίτη, τον χαρακτηρισθέντα ως «Αρχιερέα της Διαπλοκής», να ερευνήσει καταγγελία του Διευθυντού Διαχείρισης Επενδυτικών Κεφαλαίων κυρίου Στέφανου Τσίπα, σχετικά με το ότι οι επί σειρά ετών ισολογισμοί της Τραπέζης ήταν πλασματικοί και εικονικοί, εξαπατώνταςέτσι Εγχώριους και Διεθνείς Επενδυτές.

Ο κύριος Ιωάννης Στουρνάρας, προς βλάβη της Εθνικής μας Οικονομίας αγνοώντας σκανδαλωδώς την προαναφερθείσα ρητή εντολή του τέως Πρωθυπουργού και παρά τα όσα ρητώς επιτάσσει ο θεσμικός εποπτικός και ελεγκτικός του ρόλος, ΟΥΔΕΝ έπραξε, κατά τα οριζόμενα από τα άρθρα 106 παράγραφο 2 και 107 παράγραφο 1 του Συντάγματος, ώστε εγχώριοι και Διεθνείς Επενδυτές [κυρίως των Η.Π.Α και του Ηνωμένου Βασιλείου] να προστατευθούν από ένα πιστωτικό ίδρυμα, όπως η ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε., που επί σειρά ετών και δη όταν ο ίδιος κύριος Ιωάννης Στουρνάρας ήτο Πρόεδρος του ΔΣ και Διευθύνων Σύμβουλος αυτής, υπό το κράτος μίας εκ μέρους του πρωτοφανούς εκστρατείας προπαγάνδας και παραπληροφόρησης, εμφάνιζε υψηλή, εικονική, πλασματική και απατηλή κερδοφορία, που ήταν κυρίως αποτέλεσμα κακουργηματικής παραβατικής δραστηριότητος της Τραπέζης, δηλαδή προϊόν καταλήστευσης των Συνταξιοδοτικών και των  Ασφαλιστικών Ταμείων της Ελλάδος και του Εξωτερικού και των Επενδυτών γενικώς, με αποτέλεσμα την απώλεια των  αποθεματικών αυτών, την καταστροφή των παραγωγικών μέσων και των συντελεστών παραγωγής συμπεριλαμβανομένου και του ανθρώπινου δυναμικού της Ελλάδος.

              Αποτέλεσμα της παντελούς αγνοήσεως των ρητών εντολών του τέως Πρωθυπουργού, εκ μέρους και του κυρίου Ιωάννου Στουρνάρα, ήταν τα όλως απαξιωτικά γραφόμενα, την 19-03-2005, υπό της Γαλλικής εφημερίδος “Le Figaro” ήτοι: «Αυτή ήταν η Ισχυρή Ελλάδα των πολιτικών απατεώνων του Κώστα Σημίτη, είναι αυτοί που εξαπατούσαν τον ελληνικό λαό όταν ψευδέστατα τον διαβεβαίωναν ότι η Ελλάδα είχε τον μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης στην Ευρώπη».

2) Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών διά της υπ’ αριθμόν: 1119/01-04-2002 αποφάσεώς του και το Εφετείο Αθηνών διά της τελεσιδίκου υπ’ αριθμόν: 5253/22-05-2003 τοιαύτης, επί Προεδρίας του κυρίου Ιωάννη Στουρνάρα στην Εμπορική Τράπεζα, επιβεβαίωσαν τις καταγγελίες της Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. (Ένωσης Καταναλωτών η Ποιότητα της Ζωής), ότι διά πλήθους καταχρηστικών όρων και παράνομων χρεώσεων στις Συμβάσεις των Στεγαστικών της δανείων και των πιστωτικών καρτών επετύγχανε πλασματική κερδοφορία και καταλήστευε τους πελάτες της, όπωςΑΠΕΔΕΙΧΘΗ διά της 430/04-03-2005 Αμετακλήτου Αποφάσεως του Αρείου Πάγου η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ εκ μέρους της Τραπέζης.

Το γεγονός της ΑΠΑΤΗΛΗΣ, ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ και ΨΕΥΔΟΥΣ κερδοφορίας της ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε., ήτο, κατά τους ειδήμονες κ.κ. Γεώργιο Κωνσταντινόπουλοκαι Ιωάννη Μπαμπαδήμα Πρόεδρο και Γενικό Γραμματέα αντιστοίχως του Συλλόγου Εργαζομένων στην Εμπορική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε., προϊόν παραβατικής δραστηριότητος εις βαθμόκακουργήματος εκ μέρους των διοικούντων αυτήν, όπως τούτο αποτυπώνεται και στο έντυπο του ανωτέρω Συλλόγου, υπό τον τίτλο: «Μας αφορά όλους», ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΝΤΑΙ κατηγορηματικά τα κάτωθι:   «Οι τράπεζες που, με τη βοήθεια του κράτους, εκμεταλλεύτηκαν-καταλήστεψαν επί δεκαετίες τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων με εξευτελιστικούς τόκους καταθέσεων, συνεχίζουν να σας ληστεύουν με το χειρότερο τρόπο, εκμεταλλευόμενες τις οικονομικές δυσκολίες σας!!!……… Αρνούνται να εφαρμόσουν δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν συναλλασσόμενους πολίτες και εργαζόμενους……Αμφισβητούν το Σύνταγμα και τους Νόμους.»

3) Δημοσίευμα της Εφημερίδας Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 03-11-2002 υπό τον τίτλο Καίριο πλήγμα στην αξιοπιστία της οικονομίας και υπό τον υπότιτλο ΟΙ ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ που αποκάλυψε η Eurostat περιορίζουν τις αντοχές και τρομάζουν τους ξένους επενδυτές, επί λέξει αναφέρει για τις αντεθνικές δραστηριότητες του κυρίου Στουρνάρα:  «Τότε ξεκίνησε και η επιστημονική χρήση της δημιουργικής λογιστικής, με την πολύτιμη βοήθεια του πρώην προέδρου του ΣΟΕ κ. Γ. Στουρνάρα και του….»

4) Διά του υπ’ αριθ. 450DT/09-09-2002 ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ της η Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. καταγγέλλει την υπό την προεδρία του κυρίου Ιωάννη Στουρνάρα Εμπορική Τράπεζα για ΠΛΗΘΟΣ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΧΡΕΩΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ.

5) Η έγκριτη εφημερίδα ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 04-11-2002 με τίτλο Οι…αλχημιστές και υπότιτλο: ΕΞΙ ΠΡΟΣΩΠΑ ΕΠΑΙΞΑΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ, Επτά χρόνια σκοτεινής δημοσιονομικής πολιτικής επί λέξει αναφέρει: «Γιάννος Παπαντωνίου, Γιάννης Στουρνάρας [είχε αναλάβει την παρουσίαση των δημοσιονομι-κών στοιχείων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή,ρόλος στον οποίο ανταποκρίθηκε με επιτυχία, αφού τα λογιστικά τεχνάσματα δεν αποκαλύφθηκαν επί των ημερών του], Νίκος Χριστοδουλάκης, Γιάννης Κουσουλάκος, Νίκος Καραβίτης και Δημήτρης Δρίτσας…»

6) Την 26η Φεβρουαρίου 2003 στην εφημερίδα ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ διαβάζουμε επί λέξει τα εξής τραγικά διά την ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.: «Στο 63,16% οι απώλειες κερδών για την ΕΜΠΟΡΙΚΗ. Πτώση κερδών, μερίσματος και ιδίων κεφαλαίων συνθέτουν τον ενοποιημένο ισολογισμό της  ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ για τη χρήση 2002.»

              Αυτή ακριβώς την απαξίωση, τον διασυρμό και την τραγική καθίζηση της χρηματιστηριακής αξίας της μετοχής της ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. εκμεταλλεύτηκε άμεσα και δραστικά η Crédit Agricole S.A. αυξάνοντας το ποσοστό της στο μετοχικό κεφάλαιο της Τραπέζης σε  8,74% και την 01-11-2011 στο 100% αυτής.

7) Ο κύριος Ιωάννης Στουρνάρας, Ενώπιον της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. την         24η Απριλίου 2003δήλωνε επί λέξει: «Όσον αφορά τα 272 δις δραχμές από την πώληση της Ιονικής Τράπεζας, παρατηρεί ότι, για μερικούς έχει δημιουργηθεί ένα θέμα. Τα στοιχεία ενεργητικού στα οποία επενδύθηκαν τα χρήματα αυτά υπάρχουν, δεν έχουν πωληθεί. Όταν οι αγορές βελτιωθούν, τα 272 θα ξαναγίνουν τόσα και παραπάνω».

Η ψευδής αυτή δήλωση του κυρίου Ιωάννου Στουρνάρα την 24η Απριλίου 2003, , περί των 272 δις δραχμών [ήτοι 798.239.180 ευρώ] από την πώληση της Ιονικής Τράπεζας ότι δηλαδή:«……τα χρήματα αυτά υπάρχουν, δεν έχουν πωληθεί. Όταν οι αγορές βελτιωθούν, τα 272 θα ξαναγίνουν τόσα και παραπάνω.», αντικρούεται από την εμπεριστατωμένη ομιλία του κυρίου Παναγιώτη Σαλεμή, Προέδρου του Συλλόγου Επιστημονικού Προσωπικού της  ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. κατά την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Τραπέζης την 05η Ιουνίου 2006 όπου μεταξύ πολλών άλλων καταγγέλλει: «…το κόστος για το ασφαλιστικό των εργαζομένων της τράπεζας θα μπορούσε να ήταν μικρότερο, αν στα ταμεία της υπήρχαν τα χρήματα που είχε εισπράξει από την πώληση της Ιονικής, το ποσό των 270 δις δραχμών- 792.369.770 εκατ. ευρώ το οποίο, όπως είναι ομολογημένο επίσημα, χάθηκε στο Χρηματιστήριο την εποχή του μεγάλου σκανδάλου της Σοφοκλέους!»

Όθεν, η προαναφερομένη δήλωση του κυρίου Ιωάννου Στουρνάρα ότι: «…τα χρήματα αυτά υπάρχουν…» διαψευδομένη υπό της δηλώσεως του κυρίου Παναγιώτη Σαλεμήθεμελιώνει το, κατ’ Άρθρον 386 του Ποινικού Κώδικα, αδίκημα της απάτης.  
           Ειρήσθω εν παρόδω ότι ο κύριος Στέφανος Τσίπας, εν ενεργεία Διευθυντικό στέλεχος και Μέτοχος της Τραπέζης, κατά την ως άνω Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Τραπέζης την 24η Απριλίου 2003 ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ «προμελετημένο σχέδιο εξαφάνισης των καταθέσεων των αποταμιευτών.» ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ότι: «Θα πρέπει να επιληφθεί επιτέλους η Δικαιοσύνη και να παραιτηθεί η Διοίκηση της Τράπεζας, ζητώντας συγνώμη από τους μετόχους που τους παραπλάνησε», κατέθεσε δε την με αριθμό 7047/28-02-2003 πρόταση μομφής κατά του κυρίου Ιωάννου Στουρνάρα, καταγγέλλοντας μεταξύ πολλών άλλων και τα εξής επί λέξει: «Κύριε Πρόεδρε και Διευθύνοντα Σύμβουλε έχετε καταστρατηγήσει το άρθρο 4 του Καταστατικού της Τραπέζης…… Ερωτάσθε λοιπόν: 1) Ποίον δίκαιον, ποίας χώρας, εις ποίαν χρονική στιγμήν σας επέτρεψε να διαπράττετε πράξεις εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου, των μετόχων της Τραπέζης, των υπαλλήλων αυτής, των Ασφαλιστικών και Συνταξιοδοτικών Ταμείων και των Επενδυτών εγχωρίων τε και αλλοδαπών;» 

8) «….μπάχαλο τα κάνανε στην Εμπορική Τράπεζα. Το μόνο που κατάφερε η προηγούμενη διοίκηση [του κυρίου Ιωάννη Στουρνάρα] απ’ ό,τι φαίνεται, ήταν ν’ αλλάξει το“Εμπορική” σε “Emporiki”…» γράφει η έγκριτη εφημερίδα ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ της 13ης Μαΐου 2004.

9) Όταν ο κύριος Γεώργιος Προβόπουλος, νυν Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, τον Μάρτιο του 2004 παρέλαβε από τον κύριο Ιωάννη Στουρνάρα την Εμπορική Τράπεζα ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος αυτής, η έγκριτη εφημερίδα ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ της 15ης Μαΐου 2004 δημοσιεύει δηλώσεις του επί λέξει τα εξής: «…αυτή είναι η κατάντια της Τράπεζας…»και «…Εν τω μεταξύ, ας σημειωθεί ότι ο κύριος Προβόπουλος, μίλησε ουκ ολίγες φορές με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για την “Emporiki Bank”. Συγκεκριμένα ανάφερε ότι η Τράπεζα βρίσκεται στον πάτο του βαρελιού, τα οικονομικά στοιχεία δείχνουν την κατάντια της Τράπεζας, μίλησε για εικόνες ντροπής, ενώ τόνισε ότι η Τράπεζα δεν είχε όραμα. Κατά τα άλλα δεν κατονόμασε τον κύριο Στουρνάρα, ωστόσο τον φωτογράφησε μιλώντας για την σημερινή εικόνα της Τράπεζας…», κατά δημοσιεύματα δε της αυτής εφημερίδας της06ης Ιουνίου 2006, ο κύριος Προβόπουλος τόνιζε: «…ότι στα παρελθόντα έτη η Emporiki είχε υποστεί σοκ και δέος από την κατάντια και την απραξία».

10) Τον Ιούλιο του 2000 που ο κύριος Ιωάννης Στουρνάρας διορίστηκε, υπό της κυβερνήσεως Σημίτη, Πρόεδρος του ΔΣ και Διευθύνων Σύμβουλος της Εμπορικής, η μέσηχρηματιστηριακή αξία της μετοχής της ευρίσκετο στο ύψος των 39,76 ευρώ, αξία ασύμφορος για τα σχέδια της Crédit Agricole S.A. που απέβλεπε στο να αποκτήσει αυτή τον πλήρη έλεγχο τηςΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.

Τον Μάρτιο όμως του 2004 που απεχώρησε από την ως άνω θέση ο νυν «Τσάρος», παρέδωσε την χρηματιστηριακή αξία της μετοχής της στο εξευτελιστικό επίπεδο της μέσης αξίας των15,98 ευρώ ανά μετοχή την οποία οι αντικαταστάτες του μεθοδικά οδήγησαν στην ευτελή αξία των 1,76 ευρώ υλοποιώντας έτσι την σκευωρία της εξ ολοκλήρου υπαγωγής της Τράπεζας στην αγκαλιά της Crédit Agricole S.A. αντί πινακίου φακής, τους μετόχους στην απόγνωση και τα λεηλατημένα εγχώρια Ασφαλιστικά και Συνταξιοδοτικά Ταμεία όπως: [ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΟΓΑ, Ο.Α.Ε.Ε.ΚΛΑΔΟΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ, ΤΑΜΕΙΟ ΝΟΜΙΚΩΝ, ΤΑΜΕΙΟ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΑΘΗΝΩΝ,  ΤΟΜΕΑΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ,Τ.Ε.Α.Π.Ε. ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ, ΕΤΑΑ/ΤΟΜΕΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ, ΕΜΠΟΡΙΚΟ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ κ.α..], ως και τα διεθνή τοιαύτα όπως: [STATE OF CONNECTICUT, CONNECTICUT RETIREMENT PLANS AND TRUST FUNDS, STATE STREET BANK AND TRUSTCOMPANY, TRAFALGAR CATALYST FUND, BBC PENSION TRUST LTD, FORD PENSION PLAN, GM CANADA TRUST, IBM TAX DEFERRED SAVINGS PLAN, STATE OF MINNESOTASTATE EMPLOYEES RETIREMENT, BLACKROCK INSTITUTIONAL TRUST COMPANY κ.α…] στην σημερινή κατάντια λόγω απώλειας των αποθεματικών τους ούτως ώστε σήμερα να έχουν περιέλθει σε πλήρη εξαθλίωση και αποδιάρθρωση αφού δεν δύνανται να εκπληρώσουν τις εκ του Νόμου υποχρεώσεις των, οδηγούμενα τα ίδια στην Χρεοκοπία και τους Ασφαλισμένους αυτών στην απόγνωση και στην πλήρη ένδεια αφού με την διάλυσή των απαξιώνεται η κοινωνική ασφάλιση μετατρέποντας την υγεία από κοινωνικό αγαθό σε κερδοφόρα πεδία εκμετάλλευσης όπου ουδεμία πλέον πρόσβαση έχουν τα λαϊκά στρώματα.

Ο κύριος Ιωάννης Στουρνάρας, ως Πρόεδρος του ΔΣ και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε., διά των πράξεων ή και των παραλείψεών του, ως θεσμικός παράγων, μετά των συν αυτώ δρώντων τους οποίους προοδευτικώς και θα κατονομάσουμε, συνέβαλε τα μέγιστα, με αποτέλεσμα η ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε., τοΕλληνικό Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών και η Εθνική μας Οικονομία να απαξιωθούν δολίως, να υποβαθμισθούν τάχιστα, να οδηγηθούν εις τα πρόθυρα της χρεοκοπίας και να χαρακτηρίζεταιη Ελλάδα ως το μαύρο πρόβατο της Ευρωζώνης και να θεωρείται υπαίτιος μίας Παγκόσμιας Οικονομικής Καταστροφής.

Οι ανωτέρω πράξεις διεπράχθησαν υπό του κυρίου Ιωάννου Στουρνάρα, των εκάστοτε επίορκων Διοικήσεων διαδοχικά και των λοιπών εμπλεκομένων φορέων, με συντονισμένη δράσηέχοντας δημιουργήσει προς τούτο την υλικοτεχνική υποδομή, κατέχοντας ειδικές γνώσεις και προηγούμενη εμπειρία προς εκτέλεση οργανωμένου εγκληματικού σχεδίου και έτσι πέτυχαν να αισχροκερδήσουν εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, των Ασφαλιστικών και Συνταξιοδοτικών Ταμείων, των εγχωρίων και διεθνών Επενδυτών, μειώνοντας την περιουσία των με πράξεις ποινικά κολάσιμες, ήτοι κοινά οικονομικά εγκλήματα κακουργηματικού χαρακτήρα, λόγω της ιδιαίτερα μεγάλης ζημίας που προκλήθηκε στους ως άνω συνιστούν δε αυτές το κατά το άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα έγκλημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και κατά δε το άρθρο 232 του Ποινικού Κώδικα το αδίκημα της παρασιώπησης εγκλημάτων.

Σημειωτέον, ότι μέχρι και σήμερα 01-07-2012, ΟΥΔΕΙΣ αρμόδιος Εισαγγελικός Λειτουργός, Αρχή ή Θεσμικό Όργανο της Πολιτείας έχει παρέμβει γιά την σε βαθμό κακουργήματοςκαταλήστευση του ανωτέρω ποσού των 272 δις δραχμών [ήτοι 798.239.180 ευρώ] από την πώληση της Ιονικής, η απώλεια του οποίου έπληξε καίρια και κατά τρόπο σκανδαλώδη για ευνομούμενη χώρα τα συμφέροντα των εγχωρίων και διεθνών Μετόχων της Τράπεζας καθώς και για την ανωτέρω περιγραφόμενη κακουργηματική παραβατική δραστηριότητα απάντων των εμπλεκομένων ως εάν οι Νόμοι να ευρίσκονται εν ανυπαρξία αφού «ο εκ προμελέτης φόνος» των εν γένει Επενδυτών είναι μία πραγματικότητα που ούτε παραβλέπεται, ούτε παραγνωρίζεται και το χρέος της Δικαιοσύνης επί του συντελεσθέντος εγκλήματος, άπτεται του Συντάγματος, της ευνομίας και της σύννομης λειτουργίας της κοινωνίας η ολιγωρία της δε αποτελεί ΣΚΑΙΟΤΑΤΟ ΕΜΠΑΙΓΜΟ και θεσμική παρακμή αφού ο δικαστικός μηχανισμός, μόνιμος αρωγός της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής, απομακρύνθηκε από το κοινό περί δικαίου αίσθημα και τον λαϊκό έλεγχοκαι αλλάζοντας άρδην τη νομολογία όταν το απαιτεί η πολιτική συγκυρία κινείται στον άξονα μιας, διατυπωμένης πλέον, σύγκρουσης συμφερόντων μεταξύ των θεσμών-δομών του συστήματος και των «ύποπτων» δικαιωμάτων των πολιτών. 

Αυτή επακριβώς υπήρξε η τραγική συνεισφορά του κυρίου Ιωάννου Στουρνάρα, στον οικονομικό «κανιβαλισμό», την άγρια και αχαλίνωτη λεηλασία του κόπου και του μόχθου του Ελληνικού Λαού, την βάναυση ισοπέδωση της κοινωνίας, το πλήρες ξεπούλημα των Δημόσιων Επιχειρήσεων, θέτοντας υπό καθεστώς εκποίησης ολόκληρη την Χώρα, την ολοκληρωτικήΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ του κράτους και το δράμα το οποίο βιώνει γενικώς ο Ελληνισμός, ο οποίος έχει περιέλθει σε πλήρη απόγνωση και εξαθλίωση ζώντας καθημερινώς τον εφιάλτη της επισφαλούς επιβίωσής του, τον διεθνή διασυρμό της Πατρίδας μας, την κατασυκοφάντησή της και την άνευ όρων απώλεια μέρους της Εθνικής μας κυριαρχίας. Αυτός είναι ο άνδρας κύριος Ιωάννης Στουρνάρας: ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΝ!!!

Η γενομένη ανυπολόγιστος προμελετημένη ζημία των πιστωτικών Ιδρυμάτων της Ελλάδος, η δυσφήμηση που υπέστη το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών και ο καταποντισμός της Εθνικής μας Οικονομίας με πάντα τα εξ αυτού συνακόλουθα, είναι οπωσδήποτε απότοκος της κακουργηματικής παραβατικής δραστηριότητος τουλάχιστον και της ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. η οποία, εκτελώντας εντολές των μελών του ΔΣ αυτής, μέλους σήμερα του CRÉDIT AGRICOLE GROUP, ως Δούρειος Ίππος, με ιδιαίτερα τεχνάσματα, κατά παράβαση των Διατάξεων του Ποινικού Κώδικα, υπονόμευσε την Εθνική μας Οικονομία οδηγώντας την και αυτή δολίως σε ανεξέλεγκτη καταστροφική καθοδική πορεία, στην πλήρη κατεδάφισή της και προς τον θανάσιμο εναγκαλισμό του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου υποθηκεύοντάς την στη Τρόϊκα που ως αποτέλεσμα έχει τον Εθνικό μας Διεθνή διασυρμό ως Έθνους, την καταρράκωση του κοινωνικού και παραγωγικού ιστού της Πατρίδος μας και εν κατακλείδι την υποθήκευση του μέλλοντος των επόμενων γενεών, με αποτέλεσμα την απώλεια της Εθνικής μας κυριαρχίας η οποία έχει τεθεί  υπό την κηδεμονία της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. ενώ κινδυνεύει καθημερινά να παραδοθεί σε ξένα οικονομικά συμφέροντα, αγνώστου ταυτότητος και εθνικότητος και τούτο διότι οι δολίως εξαπατηθέντες και ζημιωθέντες Αμερικανοί και Άγγλοι Μέτοχοι και της ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ αντελήφθησαν το σχέδιο απάτης εις βάρος των, διαπίστωσαν την ανύπαρκτη προστασία των εκ μέρους των Θεσμικών Εποπτικών Αρχών της Ελλάδος και κυρίως αγανάκτησαν από την εις βάρος των καταστρατήγηση του άρθρου 107 παράγραφο 1 του Συντάγματος με αποτέλεσμα τόσον οι Διεθνείς Μέτοχοι της Εμπορικής, μέλους του CRÉDIT AGRICOLE GROUP, όσο και οι Διεθνείς Οίκοι αξιολόγησης όπως οι, [Moody’s, Standard & Poor’s, BlackRock Solutions, Fitch Ratings], να απαξιώνουν και να υποβαθμίζουν πλήρως κάθε τί έχον σχέση με την Ελλάδα, οδηγώντας την Πατρίδα μας σε αδιέξοδα, θέτοντάς την ολόκληρη υπό καθεστώς εκποίησης, ωθώντας την προς την χρεοκοπία και την έξοδο αυτής από την Ευρωζώνη, χλευαζόμενη από τους ίδιους τους σκευωρούς που στοχεύουν στην εξαθλίωση και στην αποσταθεροποίηση της Χώρας μας, ούτως ώστε να υλοποιηθεί το μεθοδευμένο οργανωμένο σχέδιο που αποκλειστικό σκοπό έχει να καταστήσει την Πατρίδα μας βορρά των τρωκτικών ξένων συμφερόντων αποτελώντας η Ελλάδα πλέον την θρυαλλίδα της Παγκόσμιας Οικονομικής Καταστροφής που απασχολεί διεθνώς τα Μαζικά Μέσα Ενημέρωσης ως τέτοια, με αποτέλεσμα η παγκόσμια κοινωνία να μας λοιδορεί, να μας καθυβρίζει, να μας κατακρίνει, να γινόμαστε αποδέκτες κάθε ρητορικής αθλιότητας και να δημοσιεύεται την 20-01-2010 στην εφημερίδα Wall Street Journal, «The Shame of Modern Greece» ήτοι « Η Σύγχρονη ντροπή της Ελλάδας» ούτως ώστε να δικαιωθεί, αναφορικά με τους κ.κ. Ιωάννη Στουρνάρα και τους συν αυτώ, η ρήση του Κάϊζερ της Γερμανίας Όττο Βίσμαρκ [Otto Bismarck]«Drei Professoren, Heimat verloren» ήτοι, «Καθηγηταί τρείς, εχάθη η Πατρίς».

Προς επίρρωση των ανωτέρω καταγγελλομένων περί του ανδρός ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΑΙ και το σχετικό με τις Ελληνικές Τράπεζες απόσπασμα της ομιλίας του τέωςαμερικανοπολωνοσουηδοεβραίου μεταμφιεσμένου σε Έλληνα ΔΗΘΕΝ Πρωθυπουργού της Ελλάδος κυρίου Γεωργίου Ανδρέου Παπανδρέου την 10η Σεπτεμβρίου 2011 στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο οποίος απευθυνόμενος προς τον Ελληνικό Λαό εδήλωσε επί λέξει τα εξής: «Ένα τραπεζικό σύστημα που διαχειρίστηκε κοινωνικό πλούτο, όχι πάντα με διαφανή και παραγωγικό τρόπο.»

Η ζωή είναι αγώνας και όπως διδάσκει ο νομοδιδάσκαλος Γ. Μπαλής εις το κεφάλαιο του ενοχικού του δικαίου «….εις τον δύσκολο περί επιβιώσεως αγώνα και οι αντιπρόσωποι του Θεού είναι υποχρεωμένοι να εγκαταλείψουν τα από άμβωνος κηρύγματα και να μάχονται πεζή».

Σε μία εποχή βαθιάς κοινωνικής κρίσης εμείς θα ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΓΟΡΔΙΟ ΔΕΣΜΟ διεξάγοντας τον αγώνα μας υπέρ των δικαίων του Έθνους μας με οποιοδήποτε τίμημα και το δικό μας παράδειγμα ας είναι λαμπρό σημείο αναφοράς και ελπίδα ότι μπορεί να βρεί μιμητές. Είμαστε εδώ φυλάγοντας τις Θερμοπύλες του Έθνους περιμένοντας τους βαρβάρους και έχοντας κατά νού την πριν από κάθε μάχη της ελληνικής Επανάστασης ηχητήριο ωδή του Ανδρέα Κάλβου: «θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία» τραγουδάμε την λαϊκή ρίμα: «τη Λευτεριά ρωτήσανε ποιάςμάνας είναι γέννα και είπε πως τη γέννησε το Ελληνικό το αίμα!» θέτοντας συγχρόνως το ερώτημα προς τους θεσμούς:   « Σε τούτον τον τόπο, υπάρχουν Εισαγγελείς; Υπάρχει Έλληνας κανείς;»

 

Οδυσσέας Τηλιγάδας

Η ΧΟΥΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!!!                                           Αθήνα 13η  Μαΐου 2012                                                                    

 «Τί θά πεῖ ραγιάς; Ραγιάς εἶναι ἐκεῖνος πού τρέμει ἀπό τόν φόβο τόν Τοῦρκο, πού εἶναι σκλάβος τοῦ φόβου του, πού θέλει νά ζήσει ὅπως καί νά εἶναι. Πού κάνει τόν ψόφιο κοριό γιά νά μήν τόν πατήσει κάποιος. Τήν ραγιαδοσύνη του τήν ὀνομάζει ἀναγκαία φρονιμάδα».

Ἴωνας Δραγούμης

 Υπό την επίκληση του υπερσυνταγματικής δυνάμεως αξιώματος: «Υπέρ πάντων Νόμος είναι η σωτηρία του Έθνους και του Λαού» “salus populi suprema lex esto”, διεκδικώντας και υπερασπιζόμενος τα Συνταγματικά μου δικαιώματα, ως  Έλλην το γένος, ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΩ και καθιστώ υπόλογους:

Τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας

Τον Πρωθυπουργό της χώρας

Το Υπουργικό Συμβούλιο της Κυβέρνησης

Τους αρχηγούς και τους συντελεστές των κομμάτων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την κάθοδό τους στις Εθνικές εκλογές της 06ης Μαίου 2012

Τους αρμόδιους φορείς της Δικαστικής εξουσίας οιουδήποτε βαθμού δικαιοδοσίας των και οιονδήποτε εμπλεκόμενο φορέα τόσο για την προκήρυξη όσο και για την διενέργεια των Εθνικών εκλογών της 06ης Μαΐου 2012,

ως τους ΕΚΤΡΟΠΕΙΣ της μορφής του πολιτεύματος, διότι διά της παραλείψεως οφειλομένης νομίμου ενέργειάς των, κατά παράβαση των αρχών της χρηστής διοίκησης και της διαφάνειας ή κατά κατάχρηση εξουσίας, καταστρατηγήσαντες τις διατάξεις του Καταστατικού Χάρτη της Χώρας, ΕΣΥΡΑΝ ΩΣ ΑΒΟΥΛΟ ΚΑΙ ΑΛΟΓΟ ΟΝ τον Ελληνικό Λαό σε εκλογές χωρίς συγχρόνως να του γνωρίσουν, ως είχαν την υποχρέωση, ποιά είναι τα εξαιρετικής σημασίας Εθνικά Θέματα για την αντιμετώπιση των οποίων η Κυβέρνηση που είχε λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή πρότεινε την ανανέωση της λαϊκής εντολής συμφώνως με τις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 41 του Συντάγματος.  

              Προς τούτο ασκώντας τα Συνταγματικά μου δικαιώματα, την 11η Απριλίου 2012 προέβην σε υποβολή σχετικής αιτήσεώς μου προς την Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης με το κατωτέρω περιεχόμενο για να γνωρίσω τα εξαιρετικής σημασίας Εθνικά Θέματα:

[ΑΙΤΗΣΙΣ ΧΟΡΗΓΗΣΕΩΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΝΝΟΜΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΜΟΥ                                                                                                                                   
                                                                                                            Αθήνα 11η Μαΐου 2012

ΠΡΟΣ

ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Ως γνωστόν, διά του υπ’ αριθμόν 40/11 Απριλίου 2012 Προεδρικού Διατάγματος     [αριθμός φύλλου 90, ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως] ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, έχοντας υπ’ όψη:

1. Τις διατάξεις των παραγράφων 2 και 3 του άρθρου 41 του Συντάγματος.

2. Την πρόταση της Κυβέρνησης που έχει λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή, η οποία περιέχεται στην Πράξη 12 Υπουργικού Συμβουλίου της 11ης Απριλίου 2012, για την ανανέωση της λαϊκής εντολής, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα αναφερόμενα σε αυτήν εξαιρετικής σημασίας εθνικά θέματα, την οποία και απεδέχθη, αποφασίζοντας την διάλυση της Βουλής της ΙΓ΄ Περιόδου Προεδρευομένης Δημοκρατίας καλώντας τους εκλογείς, και εμένα προσωπικά, για την εκλογή βουλευτών την 06η Μαΐου 2012, ημέρα Κυριακή συγκαλώντας τη Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές την 17η Μαΐου 2012, ημέρα Πέμπτη και ώρα 11.00.    

Υπό τις επιταγές των Διατάξεων του Άρθρου 1 του Συντάγματος και δη της παραγράφου 2 που ορίζει ότι: «Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία» και της παραγράφου 3που ορίζει ότι: «όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον Λαό υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους», του άρθρου 52 του Συντάγματος εδάφιον 1  που ορίζει ότι: «Η ελεύθερη και ανόθευτη εκδήλωση της λαϊκής θέλησης, ως έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας, τελεί υπό την εγγύηση όλων των λειτουργιών της Πολιτείας, που έχουν υποχρέωση να τη διασφαλίζουν σε κάθε περίπτωση.» και με προφανές το  άμεσο έννομο συμφέρον που έχω ως μέλος του ανώτατου πολιτειακού οργάνου, δηλαδή του κυρίαρχου Ελληνικού Λαού, να γνωρίζω παν ό,τι με αφορά,ΖΗΤΩ να μου γνωρίσετε εγγράφως ποιά είναι τα εξαιρετικής σημασίας Εθνικά Θέματα για την αντιμετώπιση των οποίων η Κυβέρνηση που έχει λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή πρότεινε την ανανέωση της λαϊκής εντολής συμφώνως με τις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 41 του Συντάγματος και τα οποία περιέχονται στην Πράξη 12 της 11ης Απριλίου 2012 του Υπουργικού Συμβουλίου και τα οποία, ενώ τα αρμόδια πολιτειακά όργανα είχαν υποχρέωση να μου τα γνωστοποιήσουν, εν τούτοις μου τα έχουν αποκρύψει με αποτέλεσμα μέχρι και σήμερα να τα αγνοώ παντελώς.]

Σε απάντηση επί των ανωτέρω αιτημάτων μου η Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης διά του Γενικού Γραμματέα της κυρίου Σωτηρίου Α. Λύτρα, με το υπ’ αριθμό Πρωτοκόλου 1641 /11Μαΐου 2012 έγγραφό της διατυπώνει τα κατωτέρω:

«Σε απάντηση της από 11-05-2012 αίτησής σας, σας γνωρίζω ότι το Προεδρικό Διάταγμα Διάλυσηs της Βουλής και Πρoκήρυξης Eκλoyών αποτελεί Πράξη Κυβερνήσεως.

Συνακόλουθα, η πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου προς τον Πρόεδρο της Δημoκρατίας γιά τη Διάλυση της Βουλής αποτελεί μεν πράξη της εκτελεστικής εξουσίας δεν συνδέεται όμως με τη διοικητική λειτουργία του Κράτους.

Κατά συνέπεια, δεν συνιστά διοικητικό έγγραφο και δεν μπορεί να σας κοινοποιηθεί η περιεχόμενη στην 12/11-4-2012 Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου πρόταση της Κυβέρνησης, στην οποία αναφέρονται τα εξαιρετικής σημασίας εθνικά θέματα για τη διάλυση της Bουλής και την πρoκήρυξη εκλoγών.»

Η παραδοχή όμως της υποβληθείσης αιτήσεώς μου ερείδεται επί της Διατάξεως του Άρθρου 1 και δη αφ’ ενός της παραγράφου 2 του Συντάγματος κατά την οποίαν «Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία», αφ’ετέρου της παραγράφου 3 αυτού κατά την οποίαν «Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον Λαό υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους». Των ανωτέρω διατάξεων κατάφορα παραβιασθέντων και παραβιαζομένων κατ’ εξακολούθηση, αφ’ ης στιγμής οι πολίτες της χώρας αυτής, και εν προκειμένω εγώ, δεν ενημερώθηκαν για τα εξαιρετικής σημασίας εθνικά θέματα στα οποία οφείλεται η προκήρυξης εθνικών εκλογών και τα οποία θέματα, άκουσον άκουσον, «….δεν μπορούν να κοινοποιηθούν» εκ μέρους της κυβερνήσεως, τότε η χώρα αυτή βρίσκεται σε βαρεία Συνταγματική εκτροπή. Το πολίτευμα πλέον φέρει τον μανδύα της Δημοκρατίας αλλά στην ουσία είναι Τυραννία και καθεστώς απολυταρχικό. Από την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία μεταπηδήσαμε πραξικοπηματικώς στον Κοινοβουλευτικό Ολοκληρωτισμό και ο κυρίαρχος Λαός δεν το γνωρίζει. Κατ’ εφαρμογή επομένως των διατάξεων του ακροτελεύτιου Άρθρου120 παράγραφο 4 του Συντάγματος: «Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία».

Διά των ανωτέρω, το Σύνταγμα απευθύνεται εις τη Συνείδηση των Ελλήνων, εν ονόματι δε του πατριωτισμού υποχρεώνει όλους τους Έλληνες σε αντίσταση κατά των σφετεριστών της λαϊκής κυριαρχίας, ως εν προκειμένω, αφού η ΧΟΥΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!!!      

Δυστυχώς με αφορμήν την διάλυση της πρώτης μεταδικτατορικής Βουλής, δίκην δημιουργίας απαραδέκτου Συνταγματικού Εθίμου παραβιάζονται- αθετούνται Κανόνες του Συντάγματος ως η ουσιαστική προϋπόθεσις, την οποίαν απαιτεί το Άρθρο 41 παράγραφο 2 αυτού, αναφορικώς με την έννοια της υπάρξεως εξαιρετικής σημασίας Εθνικού Θέματος. Η ανωτέρω έκνομος ενέργεια έχει λάβει χώρα και στις προκηρυχθείσες κατά την 06η Μαΐου 2012 Εθνικές Εκλογές, αφού διενεργήθηκαν Εκλογές υπό καθεστώς παραβιάσεως της Συνταγματικής ως άνω Διατάξεως και βιασμού του κυρίαρχου Ελληνικού Λαού.

Το διά αιτήσεώς μου διατυπωμένο αίτημα στηρίζεται στους Κανόνες Δικαίου, οι οποίοι τίθενται διά των Διατάξεων των άρθρων 41 παράγραφο 2 του Συντάγματος. [Ίδετε Συνταγματικό ΔίκαιοΔ. Τσάτσου, σελίδες 306 επόμενα και 327 επόμενα]. Εν όσω όμως οι υπεύθυνοι δοσίλογοι έναντι του κυρίαρχου Ελληνικού Λαού διατηρούν απαραδέκτως εν κρυπτώ και παραβύστω την υποχρέωση περί του λόγου διαλύσεως της Βουλής και προκηρύξεως των Εκλογών και  μέχρι σήμερα ο Ελληνικός Λαός και εν προκειμένω εγώ αγνοούμε ΠΑΝΤΕΛΩΣ το περιεχόμενο της προτάσεως της Κυβερνήσεως προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προς ανανέωση της Λαϊκής εντολής, προκειμένου να αντιμετωπισθούν εξαιρετικής σημασίας Εθνικά Θέματα, υπό την προϋπόθεση αυτή, αγνοίας του κυριάρχου Ελληνικού Λαού όσον αφορά στα Εθνικά Θέματα εξαιρετικής σημασίας, υπαιτιότητι των αρμοδίων οργάνων του Κράτους, παραβιάζεται η ανωτέρωθεμελιώδης Συνταγματική Διάταξις και το Άρθρο 1 του Καταστατικού Χάρτου της χώρας και αποσκορακίζεται ο στοιχειώδης σεβασμός υπό των αρμοδίων φορέων του Κράτους προς την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Κατά το άρθρο  2 παράγραφος 1 του Συντάγματος: «Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας». Πού ευρίσκεται κόκκος συνάπεως του σεβασμού αυτού; Δεν αποτελεί αυτό ονειδισμό, λοιδορία και καταφρόνηση προς την αξιοπρέπεια ενός Λαούόταν με έωλες αιτιάσεις καλείται ως πρόβατο σε Εκλογές, υποθηκεύοντας το μέλλον του ΧΩΡΙΣ να γνωρίζει τον λόγο; Και γενάται το ερώτημα: Ποιός είναι ο κυρίαρχος εν προκειμένω καιποιός είναι ο ραγιάς;  

Είναι δυνατόν να καλείται σε ψηφοφορία ο Ελληνικός Λαός, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΩΣ κατά το Σύνταγμα, προς εκλογή των Αντιπροσώπων που θα διαχειριστούν το μέλλον του Έθνους του, χωρίς να γνωρίζει ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ για ποιό λόγο γίνονται οι εκλογές; Για ποιό λόγο ετέθη υπό του Συνταγματικού Νομοθέτου ο Κανών Δικαίου της ανωτέρω Διατάξεως; Άκρως διαφωτιστική απάντησις δίδεται εις την ανωτέρω εξωφρενική τακτική από τον Καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου Γ. Παπαδημητρίου, στην σχετική του μονογραφία, «Η διάλυσις της πρώτης μεταδικτατορικής Βουλής» του έτους 1978, στην οποία πειστικώς παρατηρεί: «Οι διαδικαστικές προϋποθέσεις του Άρθρου 41 παρ.2 του Συντάγματος τηρήθηκαν. Η συνδρομή όμως της ουσιαστικής προϋποθέσεως, δηλαδή της υπάρξεως εξαιρετικής σημασίας Εθνικού Θέματος παρεβιάσθη και έτσι φάνηκε από την πρώτη εφαρμογή η αθέτηση των Κανόνων του Συντάγματος».

Εάν υπάρχει σεβασμός προς την Νομιμότητα δι’ εφαρμογής του Δικαιϊκού αξιώματος της παρακαταθήκης του αλήστου μνήμης Καθηγητού του Συνταγματικού Δικαίου Αλέξανδρου Σβώλου:«Η εκτέλεσις του καθήκοντος απέναντι εις τον κυρίαρχον Ελληνικόν Λαόν δεν πρέπει να έχη όρια», επιβάλλεται ο σεβασμός, εκ μέρους των υπηρετούντων την αξιοπρέπεια του Έθνους φορέων της Δικαιοσύνης ως το οχυρό της Δημοκρατίας. Επιτέλους, δεν υπάρχει κανείς σε αυτή την Χώρα να υψώσει το ανάστημά του υπερασπιζόμενος τα Ιερά και τα Όσια της Φυλής; Δεν υπάρχει κανείς; 

Η ανωτέρω όμως θέση του κυρίου Γενικού Γραμματέα που απέρριψε το αίτημά μου να γνωρίσω, με το αιτιολογικό ότι: «…..η πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας γιά τη Διάλυση της Βουλής αποτελεί μεν πράξη της εκτελεστικής εξουσίας δεν συνδέεται όμως με τη διοικητική λειτουργία του Κράτους.

Κατά συνέπεια, δεν συνιστά διοικητικό έγγραφο και δεν μπορεί να σας κοινοποιηθεί, η περιεχόμενη στην 12/11-4-2012 Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου πρόταση της Κυβέρνησης, στην οποία αναφέρονται τα εξαιρετικής σημασίας εθνικά θέματα για τη διάλυση της Bουλής και την προκήρυξη εκλογών.», κατά το άρθρο 10 του Συντάγματος, είναιΑΠΑΡΑΔΕΚΤΩΣ αόριστος και άνευ ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας και οι οποιεσδήποτε διατάξεις είναι καταδήλως υποδεέστερες συγκεκριμένων συνταγματικών κανόνων και δη της αρχής της Λαϊκής κυριαρχίας. Κυριαρχία σημαίνει και για τον Ελληνικό Λαό, ΤΟ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΣ ΑΡΧΕΙΝ ΚΑΙ ΜΗ ΑΡΧΕΣΘΑΙ ΠΑΡ’ ΟΥΔΕΝΟΣ. Και το αξίωμα αυτό οι εξουσιαστές ηθελημένα το αγνοούν.

              Είναι προφανές ότι η επίκλησης της θέσεως του κυρίου Γενικού Γραμματέα ότι: «……δεν συνιστά διοικητικό έγγραφο και δεν μπορεί να σας κοινοποιηθεί….» ΘΑΛΠΕΙ την αυθαιρεσία και την παράβαση του Συντάγματος ειδικότερα το άρθρο 2 αυτού που αναφέρεται στον σεβασμό και την προστασία της αξίας του ανθρώπου και φρονούμε ότι η μη χορήγηση της πράξεως του Υπουργικού Συμβουλίου ΣΥΝΙΣΤΑ όχι απλώς  πράξη πολλαπλώς παράνομη και υποχρεωτικώς κολαζόμενη κατά τας διατάξεις του άρθρου 222 του Π.Κ. και προσβολή της προσωπικότητός μου, αλλά και πράξη αυτόχρημα ΑΝΙΕΡΗ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΗ χαρακτηριζόμενη ως ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΤΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. Όταν ο άνθρωπος «φύσει ορέγεται του οιδέναι», σε ποιά λογική μη εναγκαλιζόμενη την νομική κουφόνοια στηρίζεται το εκλέγειν εκπροσώπους του Έθνους, δηλαδή του κυρίαρχου Λαού και του μέλλοντός του, υπό καθεστώς ΠΑΝΤΕΛΟΥΣ αγνοίας των προϋποθέσεων; Παραβιάζεται συνεπώς προδήλως όχι μόνο το Σύνταγμα αλλά συθέμελα άπασα η έννομος τάξης της δικαιοκρατούμενης Ελληνικής Πολιτείας. Παραβιάζονται το άρθρο 902 του Α.Κ. αρνουμένων των αρμοδίων κρατικών οργάνων να χορηγήσουν την υπ’ αριθμό 12/11-04-2012 πράξη, το ουσιώδες δηλαδή έγγραφο της προτάσεως του Υπουργικού Συμβουλίου για την διάλυση της Βουλής και προκήρυξης των εκλογών. Ποιά σκοτεινά λοιπόν θέματα καλείται ο Λαός να εγκρίνει;

Όταν το Σύνταγμα πρέπει να είναι έκφρασις της λαϊκής κυριαρχίας, όπως εδίδαξε ο αλήστου μνήμης Νομοδιδάσκαλος Αλέξανδρος Σβώλος, και ο Ελληνικός Λαός ευρίσκεται εν αγνοία  των συνθηκών διεξαγωγής των Εθνικών εκλογών, η εκζητουμένη, κατά παράβαση του Συντάγματος, υπό των Κρατούντων διεξαγωγή εκλογών είναι αναιρετικόν της εννοίας του ανθρώπου (άνω-θρώσκω) γεγονός το οποίο τραυματίζει τις ψυχές των Πανελλήνων και παρεμποδίζει την ελεύθερη και ανόθευτη εκδήλωση της λαϊκής θέλησης παραβιαζομένης προδήλως της Διατάξεως τουΆρθρου 52 εδάφιον 1 του Συντάγματος που καθιερώνει την έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας.

Ο Ελληνικός λαός επί του θέματος αυτού ΟΥΔΕΠΟΤΕ και εις ΟΥΔΕΝΑ έδωσε λευκή επιταγή να χειριστεί κατά το δοκούν αυτό που ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητά του. Καμιά Κυβέρνηση, καμιά Βουλή, κανένα κόμμα δεν νομιμοποιείται να αποφασίσει δεσμευτικά για την παρούσα και τις επερχόμενες γενεές σε θέματα που αφορούν την ύπαρξη του ίδιου του Έθνους και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.

Δυστυχώς, κατόπιν των ανωτέρω, εδώ στο μίζερο και παράξενο τοπίο του βυθού που βρίσκεται το Έθνος και οι διαχρονικές του αξίες, είμαστε υποχρεωμένοι να διαπιστώσουμε με λύπη ότι η σχέση του Ελληνικού Λαού με την Εξουσία έχει υποστεί ολική διάρρηξη και τούτο διότι από το μυαλό των δολοφόνων των θεσμών μιάς εθνοκτόνου γιάφκας που δρα προγραμματισμένα στους κόλπους του κράτους απουσιάζει η πρόβλεψη του μελλοντικού κινδύνου και ΟΥΔΕΝ ενδιαφέρον υπάρχει για τα εκ μέρους των τεκταινόμενα εις βάρος του Ελληνικού Λαού. Και υπάρχειΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕΓΑ. Πρόβλημα που γεννάται από την έλλειψη ευνομίας και κάποια στιγμή ο Λαός θα αυτοδικήσει αλλά τότε θα είναι πλέον για όλους αργά. Η συμπεριφορά τους όμως αυτή προσβάλλει κατάφορα το Λαό μας και εμείς, ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ οι Έλληνες το γένος, δεν θα μείνουμε αδιάφοροι έναντι οιουδήποτε κόστους στην σύγκρουσή μας με τους ελληνόφωνους ολετήρες του Έθνους μας έχοντας κατά νού τα λόγια του Στρατηγού Μακρυγιάννη: «Αλλοίμονο σ’ εκείνους οπού χύσανε το αίμα τους και θυσιάσανε το δικόν τους να ιδούνε την πατρίδα τους να είναι το γέλασμα όλου του κόσμου και να καταφρονιώνται τ’ αθώα αίματα οπού χύθηκαν!»   

Εμείς, αψηφώντας το γεγονός μιάς επικείμενης στοχοποίησής μας από τους υποχθόνιους κατασταλτικούς μηχανισμούς, έτοιμοι να τα χάσουμε όλα, θα πάρουμε θέση σ’ αυτή την «ιστορία της χαβούζας» παιανίζοντας Το πνευματικό εμβατήριο του Άγγελου Σικελιανού:  «Ομπρός, οι δημιουργοί!… Την αχθοφόρα ορμή Σας

                             στυλώστε με κεφάλια και με πόδια, μη βουλιάξει ο ήλιος!»

Αδέλφια Έλληνες, η ΕΛΛΑΣ ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ Η ΕΛΛΑΣ!!!

ΕΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ!!!

Οδυσσέας Τηλιγάδας     elas@otenet.gr

17η Ιουνίου 2012: Η Ελλάς στην αγχόνη!!!

«Κι ἄν εἶναι κ’ ἔρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί ὀργισμένοι, κι ὅσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι ὅσα δέντρα, γιά τίποτ’ ἄλλο δέ φελᾶν παρά γιαμετερίζια, μή φοβηθεῖς τό χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε τό περιβόλι, κόφτο, καί χτίσε κάστρο ἀπάνω του καί ταμπουρώσου μέσα, γιά πάλεμα, γιά μάτωμα, γιά τήν καινούργια γέννα, π’ ὅλο τήν περιμένουμε κι ὅλο κινάει γιά νάρθει, κι’ ὅλο συντρίμμι χάνεται στό γύρισμα τῶν κύκλων!..

Φτάνει μία ἰδέα νά στό πεῖ, μία ἰδέα νά στό προστάξει, κορῶνα ἰδέα , ἰδέα σπαθί, πού θά εἶναι ἀπάνου ἀπ’ ὅλα!»

Κωστής Παλαμᾶς «Οἱ πατέρες!!»

 

ΩΡΑ  ΜΗΔΕΝ!!!

Η πατρίδα μου πάλι πυρπολήθηκε και χθές και σήμερα και ίσως και αύριο θα καίγεται ώσπου να επικρατήσει ο αρεστός δικτάτορας για τα επόμενα χρόνια, ο εκλεκτός λακές που θα τα καταλαγιάσει όλα υπό την ευλογία εκείνων που θέλουν να μας δείξουν ότι είναι οι επικυρίαρχοι, αυτή η ορδή των τραμπούκων της ναζιστικής συμμορίας που ΦΤΥΝΕΙ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ημών, των Ελλήνων το γένος.  

Ημέρα εθνικής θλίψης και ντροπής! Ημέρα που οι καμπάνες των εκκλησιών, σε όλη την επικράτεια, έπρεπε να ηχούν λυπητερά. Ημέρα που τα ιερά κόκαλα των ηρώων μας θα τρίζουν και ο Γέρος του Μωριά, ο Καραϊσκάκης, ο Ανδρούτσος, ο Διάκος, ο Παπαφλέσσας και ο Νικηταράς και τόσοι άλλοι αγωνιστές που φτώχυναν και θυσιάστηκαν πιστεύοντας ότι προσφέρουν στην Ελλάδατην Λευτεριά, θα μοιρολογούν και τα φαντάσματά τους θα περιδιαβάζουν τους τόπους των μαχών τους ουρλιάζοντας.

Ξεχάσαν να μας πούνε οι ήρωές μας, δυστυχώς, ότι ΠΡΙΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΝΕΙ ΚΡΑΤΟΣ, πριν πιστέψουν ότι ελευθέρωσαν τη πατρίδα τους, οι πολιτικοί της εποχής, οι μέχρι την ημέρα της επανάστασης γνωστοί υπηρέτες των Τούρκων, είχαν ήδη χρεώσει το κράτος που ΘΑ δημιουργούσαν, με εκατομμύρια χρυσές λίρες και σαν υποθήκη στους Άγγλους τραπεζίτες, έβαλαν την Ελληνική γη, που ΘΑ αποκτούσε η Ελλάδα, ΟΤΑΝ την ελευθέρωναν οι αγωνιστές της.

Οι δύσμοιροι Έλληνες αγωνιστές, από το 1822 και μετά το πρώτο δάνειο, χωρίς να το ξέρουν, αποτελούσαν στην ουσία τον ιδιωτικό στρατό των Άγγλων Τραπεζιτών, που πολεμούσε να απελευθερώσει την «ιδιοκτησία» των τοκογλύφων από τους αγάδες και τους πασάδες και δεν κατάλαβαν οι καψεροί ότι φορτώνονταν τους νέους κατακτητές.

Αν δεν το έχετε καταλάβει…ζούμε έναν παγκόσμιο οικονομικό πόλεμο. Αν δεν το έχετε καταλάβει…βρισκόμαστε υπό κατοχή. Οι παγκοσμιοποιητές κάνοντας συμφωνία-συνομωσία με τους κοτζαμπάσηδες της Goldman Sachs και σε συνεννόηση με τους εθελογενίτσαρους ελληνόφωνους πολιτικούς αγύρτες μετέτρεψαν την Ελλάδα σε «τόπο του εγκλήματος». Και οι ψηφίσαντεςβο[υ]λευτές την 12η Φεβρουαρίου 2012, ως συμμορία και εγκληματική οργάνωση, υπέγραψαν την παραίτησή μας ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ και ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ από την ασυλία της εθνικής κυριαρχίας πουαπολαμβάνει ένα ελεύθερο κράτος και το κράτος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ.

Έτσι, τις τελευταίες ημέρες ζούμε ένα πρωτοφανές στα παγκόσμια ιστορικά χρονικά μπαράζ δηλώσεων και παρεμβάσεων στα εσωτερικά ενός κράτους από ξένους πολιτικούς και μέσα μαζικής ενημέρωσης, που αποτελούν όχι απλά ωμό εκβιασμό προς τους Έλληνες που καλούνται να αποφασίσουν για τη κυβέρνηση της δικής τους χώρας, αλλά αποτελούν ύψιστη πράξη προσβολής της Εθνικής μας Αξιοπρέπειας και ύβρη κατά του ελληνισμού με το να καταδεικνύουν ότι μας θεωρούν υπό την νομή και κατοχή τους.

Παρακολουθώντας τις «αποκλειστικές» δηλώσεις του νέου Γάλλου Προέδρου στο δίαυλο του Μπόμπολα και του Βαρδινογιάννη και διαβάζοντας την εμετική πρόσκληση προς τους Έλληνες,του δημοσιογραφικού οργάνου της γερμανικής χρηματιστικής ελίτ (FTD), για ποιά δημοκρατική Ευρώπη θα εξακολουθούν να μας μιλούν οι αργυρώνητες δημοσιογραφικές πόρνες των λαφυραγωγών που επενδύουν στην απαξίωση των θεσμών και καιροφυλακτούν να δρέψουν τα αποκαΐδια της κατάρρευσης της ελληνικής  κοινωνίας, της αποικιοποίησης μιάς ολόκληρης χώρας και τον εξανδραποδισμό ενός ολόκληρου λαού; Η βέβηλη πράξη τους μας φέρνει στην μνήμη εφιαλτικές περιόδους της Ιστορίας!!!

Και ποιοί είναι άραγε αυτοί; Είναι το σάπιο Κατεστημένο της Ελλάδος. Αυτοί  που μας κρατούν υπό ιδιότυπη κατοχή και δεν αφήνουν τίποτα να ανθήσει σ’ αυτόν τον έρημο τόπο. Είναι οικωλογλείφτες των ανθρώπων της ερήμου και της στέπας που κατέλαβαν την ανθρωπότητα εξ απήνης και φύτεψαν εδώ τα φερέφωνά τους γιά να λεηλατούν και να ασχημονούν σ’ αυτόν τον ιερό τόπο. Είναι αυτοί που ευθύνονται για την διάλυση του ελληνικού κράτους, για την ανικανότητα λειτουργίας των θεσμών, για την άνοδο των ουτιδανών, των πρακτόρων, των δοσίλογων, των χρυσοκάνθαρων, των κομματόσκυλων, των αποβρασμάτων της κοινωνίας, των κουκουλοφόρων, των προστατών πάσης διαφθοράς και των εκχυδαϊστών της νεολαίας μας.

Η χώρα πνίγεται στον ζόφο από το άνοιγμα του κεντρικού οχετού του σάπιου και διεφθαρμένου πολιτικού μας συστήματος. Το κράτος κυβερνάται από ένα ετοιμόρροπο πολιτικό σύστημα,από σπείρες κλεπτών, απατεώνων και γκάνγκστερ που παριστάνουν τους πολιτικούς. Η διαφορά τους από τους μαφιόζους έγκειται στο ότι αυτοί χαίρουν άπλετης δημοσιότητος και ασυλίας, ενώ οι άλλοι δρουν στο σκοτάδι και τιμωρούνται όταν αποκαλυφθούν. Η σπείρα λοιπόν των ανίκανων, βρώμικων, ανήθικων, φιλόπλουτων, διεφθαρμένων και επαγγελματιών πολιτικών, οι πλείστοι των οποίων είναι ανεπάγγελτοι και γόνοι «πολιτικών οικογενειών», συνεπικουρούμενοι από «επιχρυσωμένους κανθαροκονδυλοφόρους», το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να ληστεύουν, να εξαπατούν και να αναπαράγονται  σαν τα κοπροσκούλικα στην κοπριά επιφέροντας πάμπολλα δεινά στη χώρα και η Δικαιοσύνη η οποία είναι υποταγμένη σ’ αυτούς, κολυμπάει (με ορισμένες φυσικά εξαιρέσεις αδέκαστων δικαστών) στο ίδιο τέλμα σήψης, διαφθοράς και απαξίωσης. Έτσι, υπό καθεστώς μιάς ιδιότυπης ΟΜΕΡΤΑ, έχουν βάλει το Λαό στην γωνία, τον ταπεινώνουν, τον λοιδορούν  και τον συνθλίβουν με την ακρίβεια, την ανέχεια, την ανεργία, την φτώχεια, την έλλειψη υγείας και παιδείας, την ανασφάλεια, τον φόβο για το αύριο, ακόμη και για την ζωή του από τους κακοποιούς οι οποίοι μιμούνται τους διεφθαρμένους και ανίκανους πολιτικούς μας.

Ο ξενόφερτος και αναχρονιστικός όμως ολιγαρχικός θεσμός του Κοινοβουλίου (Parliament) που επινοήθηκε και εφαρμόστηκε υπό των επικυρίαρχων–«γνωστών τραπεζιτών»- εξουσιαστών στην Αγγλία κατά την εποχή του Κρόμγουελ, έφτιαξε νόμους που προστατεύουν τους πονηρούς, τους δόλιους και τους εγκληματίες. Σκοπίμως δεν αποκαλύπτουν τα ονόματά τους διότι οι νόμοι αυτοί πρωτίστως προστατεύουν τους κακοποιούς. Έτσι όλα σήμερα λέγονται με υπονοούμενα και μισόλογα, για να  μην θίξουμε  τους κλέφτες  και τους κακούργους.  

Μετά από τριανταοκτώ χρόνια από την «μεταπολίτευση» είδαμε, χωρίς φκιασίδια, τι είναι το Σύνταγμα, τι είναι οι νόμοι, τα Δικαστήρια, οι εξαρτημένες και Ανεξάρτητες Αρχές και είδαμε πού καταλήγει η «λαϊκή κυριαρχία». Χορτάσαμε δακρυγόνα και βόμβες κρότου-λάμψης, αντιληφθήκαμε τι είδους τάξη μας έταζαν. Είδαμε, τέλος, μέσα σε δύο χρόνια να εξανεμίζονται τα ιδεολογήματα της«σταθερότητας», της «ευμάρειας», της «σιγουριάς για το μέλλον». Είδαμε να χάνεται ο’τι κερδήθηκε ακόμα και με αίμα, είδαμε να ζητάνε πίσω με τόκο μέχρι και αυτά με τα οποία το καθεστώς εξαγόρασε τη σιωπή ενός μεγάλου κομματιού των εκμεταλλευομένων όλες αυτές τις δεκαετίες. Διακρίναμε και την φύση των διλημμάτων που εντέχνως εμφυτεύθηκαν στην συνείδηση του Λαού:«Μέσα ή έξω από την Ευρώπη», «ευρώ ή δραχμή», και φυσικά «μνημόνιο ή αντιμνημόνιο», ενώ ταυτόχρονα βγαίνει από την ντουλάπα των σκελετών και το δίλλημα «αριστερά ή δεξιά»…

Και το «καλό δίλλημα» έχει πάντα και «τρομακτικές συνέπειες» αν απαντηθεί λάθος: μιά βιομηχανία τρομοκρατίας, με επικείμενα στρατιωτικά πραξικοπήματα, διεθνείς επεμβάσεις, εθνικούς κινδύνους, λοιμούς και κοινωνική ζούγκλα, παράγει μαζικά φόβο. Πότε άμεσα και εξόφθαλμα, πότε ύπουλα και έμμεσα: εγκληματικότητα, μετανάστες, πόλεμος των άκρων….

Προσβλητικά χοντροκομμένη, αυτή η προπαγάνδα, όλων των υπόλογων εκλογικών παιχτών, επενδύει στον αποπροσανατολισμό που έχει επιφέρει ο καταιγισμός των τελευταίων δύο χρόνων στους καταπιεσμένους πολίτες, βασίζεται πάνω από όλα στη διάλυση του κοινωνικού ιστού, την αποδυνάμωση των δομών κοινότητας και αλληλεγγύης μέσα στην κοινωνία και στον φόβο που παράγει αυτή η μεθοδευμένη διάλυση εκ μέρους του θεσμικά οργανωμένου εγκλήματος ενός μορφώματος της φασιστικής συμμορίας που λέγεται «κυβέρνηση».

Οι παγκοσμιοποιητές θέλουν αποχαυνωμένο τον κόσμο πουλώντας του ψεύτικο χρέος, το χρέος όμως δεν το χρωστάει ο Λαός αλλά οι οικονομικοί φασίστες και οι εφαρμοστές του ναζισμού.

Ενάντια στην άγρια εκμετάλλευση, την εξαθλίωση, τον φόβο, την τρομοκρατία, τον κοινωνικό κανιβαλισμό και την όξυνση της καταστολής κάθε αγωνιστικής διάθεσης που διαμορφώνει και προωθεί η σαρωτική επίθεση του κράτους των αγορών και της Νέας Τάξης, απέναντι στην θεσμική συστράτευση του φασιστικού καθεστώτος έκτακτης ανάγκης και κάθε εκβιαστικού διλλήματος που επιβάλλουν τα ντόπια και διεθνή πολιτικά και οικονομικά όρνεα, εμείς απαντάμε με το πρόταγμα της συνειδητής και οργανωμένης αντίστασης στην συνολική αμφισβήτηση του συστήματος: ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ λοιπόν στην επερχόμενη βαρβαρότητα!!! ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ στην πολιτική δικτατορία!!! ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ στους εκβιασμούς!!! ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΗ αντίσταση στην κοινωνική ασφυξία που επιχειρείται από την επιθετικότητα της κρατικής καταστολής που αποτελεί ΕΧΘΡΙΚΗ ΠΡΑΞΗ κατά του Λαού.

Απέναντι στις βάρβαρες συνθήκες και την αφροσύνη του σύγχρονου ολοκληρωτισμού και της κοινωνικής καταπίεσης, ΟΡΘΩΝΕΤΑΙ η αδήριτη ανάγκη της κοινωνικής επανάστασης που θα θέτει ως άμεσο στόχο την ανατροπή και διάλυση των εξουσιαστικών δομών καταπίεσης και εκμετάλλευσης της κοινωνίας. Η κοινωνική οργή έχει μεταβληθεί πλέον σε διογκωμένο ρεύμαΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ!!!

Το σφυροκόπημα στο σώμα της εργατικής τάξης και της κοινωνίας δεν έχει τελειωμό. Το κοινοβουλευτικό μόρφωμα της κατ’ επίφαση Δημοκρατίας εντείνει την επίθεσή του με την πλήρη ισοπέδωση του παραγωγικού ιστού της χώρας και την άγρια εκμετάλλευση του Λαού εξωθώντας ολοένα και μεγαλύτερα στρώματά του στην εξαθλίωση, στην υποτίμηση της ζωής τους και στην υποταγή.

Η απελπισμένη αναζήτηση κάποιου κοινωνικού προσωπείου ως αντίπαλο δέος του κρατικού αυταρχισμού, για να γεφυρώσουν την άβυσσο που επέβαλαν, μέσα από την κολυμβήθρα της αναβάπτισης της εκλογικής διαδικασίας και της συμμετοχής στην κεντρική σκηνή του πολιτικού συστήματος, έφερε ξαφνικά στις πύλες της κοινωνικής αποδοχής και επέβαλε νοσταλγούς άλλων εποχών να αναφέρονται στις αξίες της κοινωνικής ισότητας και της αλληλεγγύης. Εκμεταλλευόμενοι τις συνθήκες φτώχιας και φόβου που επιβάλλονται εκ των άνω για να οδηγήσουν μεθοδευμένα τον Λαό στον ασφυκτικό κλοιό των εξαθλιωτικών συνθηκών, στην φίμωση και την καταστολή κάθε αντίδρασης, απέκτησαν αναβαθμισμένο θεσμικό ρόλο στο οπλοστάσιο της κρατικής καταστολής και ως εγγυήτριες δυνάμεις για την «ασφάλεια» των Ελλήνων έγιναν στυλοβάτες του συστήματος αποτελώντας το «παραγωγικό» συμπλήρωμα στους κρατικούς σχεδιασμούς. Κι εμείς που γνωρίζουμε τα του βίου τους πρότερα, ανασύρουμε στην μνήμη μας, με λύπη, την ρήση: «TIMEO DANAOS ET DONA FERENTES» Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες!!!

Στην σημερινή συγκυρία της γενικευμένης επίθεσης κράτους και δυνάμεων καταστολής της κοινωνίας, σε μια περίοδο διαρκούς κλιμάκωσης και όξυνσης των μεθόδων επικυριαρχίας στα αδύναμα στρώματα του Λαού, εμείς, βαδίζοντας στους δρόμους της αντίστασης και της αλληλεγγύης, επιχειρούμε να θέσουμε αναχώματα στους κυρίαρχους σχεδιασμούς και να αποτελέσουμε εφαλτήριο αντιεξουσιαστικών αγώνων ενάντια όσων εκφράζουν απροκάλυπτα τους βαθύτερους στόχους και τις ενορχηστρωμένες επιδιώξεις του επελαύνοντος σύγχρονου ολοκληρωτισμού.

Οι διαχρονικά ανεκδιήγητοι λακέδες της πολιτικής και κοινωνικής Ιστορίας της χώρας, αυτοί που λυμαίνονται ανέκαθεν τον Λαό, έχουν το θράσος σήμερα να διεκδικούν την επιβολή νέου καθεστώτος κατοχής επισείοντας την δαμόκλειο σπάθη της ολοένα και πιο επισφαλής επιβίωσης της κοινωνίας που οι ίδιοι κατάστρεψαν και λεηλατούν καθημερινά.

Έναντι τούτων αντιτασσόμεθα συλλογικά και δεν προβαίνουμε, διά της απραγίας μας, στην νομιμοποίηση αυτού του θλιβερού πολιτικού θιάσου των καρεκλοκένταυρων και καρεκλοθήρων που γράφει το έπος της καρέκλας του με σκοπό την επέλαση της εξουσίας.

              Ο ολοένα αυξανόμενος αυταρχισμός του Νεοταξικού καθεστώτος είναι ένδειξη της αδυναμίας του να πείσει και να νομιμοποιήσει στη συνείδηση της κοινωνίας τις κυρίαρχες επιλογές του.

Κατόπιν των ανωτέρω, ο αγώνας του Ελληνικού Λαού έχει προσλάβει πλέον τα χαρακτηριστικά του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα και δεν θα επιτρέψουμε να μας νικήσουν, να μας εξουσιάσουν, να μας εκμηδενίσουν!!!

              Ελληνίδες, Έλληνες!!! Ψηλά το κεφάλι!!! Τις σημαίες μας ψηλά!!! Μαζί με την μεθοδικά επιχειρούμενη εξαχρείωση του λαού μας, προσβάλλεται ξεδιάντροπα και η Τιμή και η Αξιοπρέπειά μας, ως Λαός και ως Έθνος!!! Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑΚΗ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ!!! Και τούτο αποτελεί ΧΡΕΟΣ!!! Και κατά τον μεγάλο μας Νίκο Καζαντζάκη: «Το πρώτο σου χρέος, εκτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νοιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το δεύτερο να φωτίσεις την ορμή τους και να συνεχίσεις το έργο τους. Το τρίτο σου χρέος, να παραδώσεις στο γιό τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει.»

Έχουμε όπλα να τους πολεμήσουμε!!! Έχουμε τις γροθιές μας και την αλύγιστη θέλησή μας!! Βαδίζοντας όμως ανάμεσα στους βάτους και τις έχιδνες της Νέας Τάξης, έχουμε και μία επιλογή: Πώς θα πεθάνουμε, εμείς οι βιγλάτορες και οι Διγενίδες, οι Διάκοι και οι Λεωνίδες και ας είναι ο θάνατος βέβαιος!!! Έχοντας στα χείλη μας την ωδή του Φρειδερίκου Μιστράλ,ας ορμήσουμε ίσα κατά πάνω τους και: «Αν πρέπει να πεθάνουμε για την Ελλάδα, θεία είναι η δάφνη!! Μια φορά κανείς πεθαίνει!!!»

Κι έρχομαι νοερά στο μεσημέρι της 2ας Μαΐου 1941. Βλέπω μπροστά μου τον 17χρονο μαθητή της Ε΄ Γυμνασίου του Βαρβακείου από τη Βυτίνα, τον Μαθιό Πόταγα. Τον βλέπω ναπετάγεται άοπλος στη μέση του δρόμου, να υψώνει το χέρι και να φωνάζει στη φάλαγγα των αρμάτων μάχης των ναζί που έφτασαν στη γέφυρα Κουτρουμπή, στο δημόσιο δρόμο, που περνούσε έξω από τη Βυτίνα.

Νύχτα μέρα στριφογυρίζουν στο μυαλό μου τα λόγια αυτού του αγνού νέου, του πρωτοπόρου της μαθητικής αντίστασης. Έρχονται και φεύγουν σαν αντίλαλος, ούτε στιγμή δε μ’ αφήνουν να ησυχάσω, με κατατρύχουν και μου θυμίζουν τη βαριά κληρονομιά μου, την κληρονομιά όλων μας. Με μαστιγώνει αλύπητα η σκέψη της θωριάς του και ο ήχος της φωνής του μου τρυπάει το μυαλό σαν να τον ακούω τώρα. Ναι ακούω της φωνής την ιαχή:

«Σταθείτε!!! Δεν θα μας σκλαβώσετε!!! Είμαι εδώ μόνος!!! Αλλά η Ελλάδα ολόκληρη ακολουθεί!!!».

Οδυσσέας Τηλιγάδας

Μήνυμα: Η Αλήθεια και ο Παγκόσμιος Έλλην

Share
Η Αλήθεια και ο Παγκόσμιος Έλλην,κοινωνία,ανθρωπότητα,πολιτική,Ελλάδα

…Σήμερον, θα ήθελα να μεταφέρω στους λαούς του πλανήτη Γη, κατά τον Πνευματικό Κόσμο Σταθμό Α, την Αλήθεια για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται την περίοδο αυτή. Ως Έλλην που έζησε στην Αθήνα στην οποία γεννήθηκε το πολίτευμα της Δημοκρατίας, οφείλω να δώσω την εξής γνώση:
Η Δημοκρατία είναι το πολίτευμα το οποίο στηρίζεται στις Αξίες που θεμελιώνουν τις Ανθρώπινες κοινωνίες, όπως η Δικαιοσύνη, η Υγεία, η Παιδεία, η Ελευθερία, η Ειρήνη κλπ, και το οποίο λειτουργεί πλειοψηφικά. Οι σοβαρές αποφάσεις στη Δημοκρατία λαμβάνονται με δημοψήφισμα, που είναι και η άμεση και ενεργή συμμετοχή του λαού. Το δε ερώτημα του δημοψηφίσματος πρέπει να είναι σαφές, να επιδέχεται συγκεκριμένη απάντηση (Ναι/Όχι) και το αποτέλεσμα αυτού να γίνεται σεβαστό από όλους. Στη Δημοκρατία ο κάθε πολίτης πρέπει να υπηρετεί τις Αξίες του πολιτεύματος, όπως και ο εκάστοτε κυβερνήτης πρέπει να υπηρετεί το λαό.
Η Δημοκρατία των Αθηνών ξεκίνησε ως Δημοκρατία των Αξιών και κατέληξε ως δημοκρατία των τιμών, όταν οι σοφιστές, θέλοντας να εδραιώσουν την εξουσία τους στην διοίκηση της πόλης, κατάφεραν να παραπλανήσουν το λαό, να εξαγοράσουν την ψήφο του και να εξορίσουν όλες τις Αξίες. Και όταν ο λαός παραπλανηθεί, υποτάσσεται στην εξουσία των ολίγων.
Πρέπει λοιπόν να καταλάβετε ότι κάποιοι, παραπλανώντας σας, μετάλλαξαν τις αξίες σε τιμές. Δημιούργησαν τα χρηματιστήρια των ‘αξιών’, που θα έπρεπε να λέγονται χρηματιστήρια τιμών, για να σας πείσουν ότι οι αξίες πωλούνται.
Ξεπουλούν τις αξίες με τις τιμές τις οποίες οι ίδιοι διαμορφώνουν κατά το δοκούν, δημιουργώντας τις δημοκρατίες των τιμών. Οφείλετε να γνωρίζετε πλέον ότι οι δημοκρατίες των τιμών και αγοράζονται και πωλούνται. Στις δημοκρατίες των τιμών όλα αγοράζονται και όλα πωλούνται.
Υπεύθυνοι είναι αυτοί, οι οποίοι ελέγχουν σήμερον τις τιμές και το όνομα αυτών «Αγορές». Αλήθεια πόσο εύκολο είναι να βάζουμε μία λέξη αφηρημένη και να την κάνουμε ανώτερη των Αξιών!
Εάν δείτε ποιοι κατέχουν το χρήμα σήμερον, θα καταλάβετε και ποιοι σας παραπλάνησαν.
Εάν θέλετε να συνεχίσετε στις δημοκρατίες των τιμών, η ευθύνη είναι δική σας.
Ο λαός όμως, ο κάθε λαός μηδενός εξαιρουμένου έχει τις Αξίες του.
Ανακαλύψτε ποιοι πήραν τις Αξίες σας κι όταν δείτε την τιμή με την οποία τις πήραν. θα καταλάβετε το πόσο έπαιξαν μαζί σας και πόσο σας γέλασαν.
Η Αλήθεια και ο Παγκόσμιος Έλλην,κοινωνία,ανθρωπότητα,πολιτική,Ελλάδα
Εάν πάλι θέλετε να επανέλθετε από τις δημοκρατίες των τιμών στην Δημοκρατία των Αξιών, πάψτε να χτυπάτε τους Έλληνες. Πάψτε να χτυπάτε την Ελλάδα. Η Ελλάδα έδωσε τις Αξίες και δεν τις αντάλλαξε με τιμές. Δεν είναι αυτή υπεύθυνη για την παραπλάνηση και την μετάλλαξη που υπέστη η ανθρωπότητα. Παρόλα αυτά, πληρώνει συνεχώς το τίμημα αυτών που προσέφερε, γιατί δεν δέχτηκε ποτέ να πληρωθεί. Κι αν θέλετε να τιμωρήσετε την Ελλάδα, ξεπληρώστε με τιμές τις αξίες που έδωσε. Και να είστε σίγουροι ότι πάλι δεν θα δεχθεί αυτή την ανταλλαγή, αν και γνωρίζουμε ότι οι «Αγορές» θα προτιμήσουν να της δώσουν το κώνειο. Γιατί είναι έτοιμη και πάλι να δώσει το Φως των Αξιών στο σκοτάδι που οδηγούν οι «Αγορές».
Μπορεί να υποθήκευσαν τις Αξίες των Ελλήνων, αλλά δεν δέσμευσαν το φιλότιμο τους, και το φιλότιμο τους έχει εγκλωβίσει μέσα όλες τις Αξίες.
Όλοι οι λαοί είστε αδέλφια, παρόλα αυτά, όλοι υποφέρετε. Και κάνω το εξής ερώτημα: «Ποια αγορά είναι αυτή σήμερα που μπορεί να επαναφέρει έστω και μία Αξία στις δημοκρατίες;» Καμία. Διότι οι δημοκρατίες των τιμών είναι χρηματιστηριακές δημοκρατίες και εμπορεύονται τον ίδιο τον άνθρωπο, ακόμα και τα όνειρα του. Διότι δεν πιστεύουν στην αξία του ατόμου. Γι’ αυτό, ως λαός και ως λαοί μην ξεχνάτε την Αξία σας. Μπορεί να σας έπεισαν ότι την έχουν αγοράσει, αλλά δεν τους ανήκει. Είναι δική σας, αρκεί να την αναδείξετε. Αναδείξτε τις Αξίες σας για να πέσουν οι τιμές. Να ξέρετε επίσης ότι το ένδυμα των «Αγορών» είναι οι τιμές. Για φανταστείτε τους λαούς να αναδείξουν τις αξίες και να πέσουν οι τιμές! Τότε θα δείτε τους ‘βασιλείς’ γυμνούς και απ’ την ντροπή τους θα χαθούν. Στο χέρι σας είναι.
Δεν ζητούμε τίποτα άλλο, παρά να αναδείξετε τις Αξίες της κάθε μονάδος, του κάθε ανθρώπου, για να πέσουν οι τιμές και να απογυμνωθεί όλο το σύστημα. Και μην τρομάξετε από αυτό που θα δείτε, γιατί θα δείτε κάτι το οποίο δεν σας άξιζε, αλλά βοηθήσατε κι εσείς στην ένδυση του. Μένει πλέον να αποφασίσετε τι είδους Δημοκρατία ζητάτε. Κι αν το αποφασίσετε να μην ξεχνάτε ότι οι λαοί δεν έχουν να χάσουν τίποτα από την ανάδειξη των Αξιών. Αυτοί που έχουν να χάσουν είναι οι υπαίτιοι του συστήματος των τιμών. Οι λαοί έχουν μόνο να κερδίσουν.
Αναδείξτε λοιπόν τις αξίες με Δικαιοσύνη, Ελευθερία και Ειρήνη, δηλαδή δίκαια, ελεύθερα και ειρηνικά. Μην τους κάμετε τη χάρη να χύσετε κι άλλο αίμα, διότι θα είναι δικό σας.
Θα επανέλθουμε λίαν συντόμως για να σας δείξουμε τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να καταφέρετε να αναδείξετε τις Αξίες τις οποίες έχετε μέσα σας, και πως οι Αξίες σας αναδυόμενες θα απογυμνώσουν το σύστημα από το ένδυμα του, που είναι οι τιμές.
Με Αγάπη εκ βάθους ψυχής.
Διδάσκαλος Σωκράτης.

ΠΗΓΗ: Μήνυμα: Η Αλήθεια και ο Παγκόσμιος Έλλην http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2012/04/blog-post_3179.html#ixzz1uJs9GXfm

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: ΕΓΚΥΡΕΣ Ή ΑΚΥΡΕΣ;

http://justiceforgreece.wordpress.com/2012/06/23/%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CF%83-%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B5%CF%83-2012-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CF%85%CF%81%CE%B5%CF%83-%CE%AE-%CE%B1%CE%BA%CF%85%CF%81%CE%B5/

Στις 6 Μαΐου 2012 διεξάχθηκαν πρόωρες εκλογές οι οποίες όμως δεν έφεραν αποτέλεσμα, καθώς κανένα κόμμα δεν έλαβε εντολή διακυβέρνησης και ο σχηματισμός της όποιας κυβέρνησης απέτυχε. Στις 19 Μαΐου, με το υπ΄αριθμ. 72 (Α΄125) Διάταγμά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάλεσε εκ νέου τους εκλογείς για την εκλογή Βουλευτών στις 17 Ιουνίου 2012. Έπειτα, σύμφωνα με το Σύνταγμα των Ελλήνων, το πολίτευμα της Ελλάδας είναι Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία και οι βουλευτές εκλέγονται με άμεση, καθολική και μυστική ψηφοφορία από τους πολίτες που έχουν εκλογικό δικαίωμα, όπως νόμος ορίζει. Ο νόμος δεν μπορεί να περιορίσει το εκλογικό δικαίωμα παρά μόνο αν δεν έχει συμπληρωθεί κατώτατο όριο ηλικίας ή για ανικανότητα δικαιοπραξίας ή ως συνέπεια αμετάκλητης ποινικής καταδίκης για ορισμένα εγκλήματα. Τέλος, η ελεύθερη και ανόθευτη εκδήλωση της λαϊκής θέλησης, ως έκφρασης της λαϊκής κυριαρχίας, τελεί υπό την εγγύηση όλων των λειτουργών της Πολιτείας, που έχουν υποχρέωση να τη διασφαλίζουν σε κάθε περίπτωση (Σύνταγμα αρθ. 1, 51.3, 52) .

Στις εκλογές τις 17 Ιουνίου όμως, παρότι όλοι όσοι ψηφίσαμε, υποτίθεται ότι είχαμε συμπληρώσει το κατώτατο όριο ηλικίας, είχαμε ικανότητα δικαιοπραξίας και δεν είχαμε καταδικαστεί αμετάκλητα για ποινικά αδικήματα, μας αφαιρέθηκε το δικαίωμα εκλογής βουλευτών καθώς, όπως όλοι ξέρουμε, δεν είχαμε δικαίωμα επιλογής κάποιου υποψηφίου μέσω του γνωστού σταυρού προτίμησης.

Και ερωτώ εγώ : Είναι έγκυρες οι εκλογές ;;; Συγκεκριμένα, Βουλευτικές Εκλογές όπου ο εκλογέας δεν έχει δικαίωμα επιλογής κάποιου προσώπου, είναι εκλογές ;;;; Η Πολιτεία δεν έχει πια υποχρέωση να διασφαλίζει σε κάθε περίπτωση την εκδήλωση της λαϊκής θέλησης ;; Πως εκφράστηκε αυτή η θέληση στις 17 Ιουνίου αφού δεν είχαμε το δικαίωμα ” να μιλήσουμε” μέσω της κάλπης ;; Υπάρχει πρόβλημα ή εγώ ερμηνεύω λάθος τις Συνταγματικές διατάξεις;; Παρακαλώ τους αρμόδιους να δώσουν δημόσια απάντηση. Ευχαριστώ.

Χριστίνα Σαλεμή, ενεργούσα κάτ΄εντολή του αρθ.120 του Συντάγματος.

Οι επικαλούμενες διατάξεις : 

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 40 (ΦΕΚ Α΄90)

Διάλυση της Βουλής, προκήρυξη εκλογής Βουλευτών και σύγκληση της νέας Βουλής.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Έχοντας υπόψη: 1. Τις διατάξεις του άρθρου 41 παράγραφοι 2 και 3 του Συντάγματος. 2. Την πρόταση της Κυβέρνησης που έχει λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, η οποία περιέχεται στην Πράξη 12 του Υπουργικού Συμβουλίου της 11ης Απριλίου 2012, για την ανανέωση της λαϊκής εντολής, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα αναφερόμενα σε αυτήν εξαιρετικής σημασίας εθνικά θέματα, την οποία και αποδεχόμαστε, αποφασίζουμε:

Διαλύουμε τη Βουλή της ΙΓ ́ Περιόδου Προεδρευόμενης Δημοκρατίας, καλούμε τους εκλογείς για την εκλογή Βουλευτών την 6η Μαΐου 2012, ημέρα Κυριακή, και συγκαλούμε τη Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές την 17η Μαΐου 2012, ημέρα Πέμπτη και ώρα 11.00.

11 Απριλίου 2012

Στον Υπουργό Εσωτερικών αναθέτουμε τη δημοσίευ− ση και εκτέλεση του παρόντος διατάγματος.

Αθήνα, 11 Απριλίου 2012

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΓΡ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΛΟΥΚΑΣ Δ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΗΜΑΣ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ, ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ, ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ, ΜΙΧΑΗΛ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ, ΠΑΥΛΟΣ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΚΑΨΗΣ, ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ, ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΞΥΝΙΔΗΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ

http://www.et.gr/

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 72 (ΦΕΚ Α΄125)

Διάλυση της Βουλής, προκήρυξη εκλογής Βουλευτών και σύγκληση της νέας Βουλής.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Έχοντας υπόψη: 1. Τις διατάξεις των άρθρων 35 παρ. 2 περίπτ. γ ́ και 37 παρ. 3 εδάφ. τρίτο του Συντάγματος. 2. Το γεγονός ότι: α) οι διερευνητικές εντολές που δόθηκαν στους αρχηγούς των πρώτου, δεύτερου και τρίτου σε κοινοβουλευτική δύναμη κομμάτων δεν τελεσφόρησαν, β) κατά τη σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων στις 15 Μαΐου 2012 επιβεβαιώθηκε η αδυναμία σχηματισμού Κυβέρνησηςπου να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής, γ) απέτυχαν οι προσπάθειες σχηματισμού Κυβέρνησης από όλα τα κόμματα της Βουλής για τη διενέργεια εκλογών και δ) αναθέσαμε στον Παναγιώτη Πικραμμένο, Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, το σχηματισμό Κυβέρνησης ευρύτερης αποδοχής για να διενεργήσει εκλογές, αποφασίζουμε:

Διαλύουμε τη Βουλή της ΙΔ ́ Περιόδου Προεδρευόμενης Δημοκρατίας, καλούμε τους εκλογείς για την εκλογή Βουλευτών στις 17 Ιουνίου 2012, ημέρα Κυριακή, και συγκαλούμε τη Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές στις 28 Ιουνίου 2012, ημέρα Πέμπτη και ώρα 11.00.

Στον Υπουργό Εσωτερικών αναθέτουμε τη δημοσίευση και εκτέλεση του παρόντος διατάγματος.

Αθήνα, 19 Μαΐου 2012

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΚΑΡΟΛΟΣ ΓΡ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΘ. ΠΙΚΡΑΜΜΕΝΟΣ

http://www.et.gr/

ΣΥΝΤΑΓΜΑ 

Άρθρο 1

  1. Το πολίτευμα της Ελλάδας είναι Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.
  2. Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία.
  3. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.

Άρθρο 51

  1. Οι βουλευτές εκλέγονται με άμεση, καθολική και μυστική ψηφοφορία από τους πολίτες που έχουν εκλογικό δικαίωμα, όπως νόμος ορίζει. Ο νόμος δεν μπορεί να περιορίσει το εκλογικό δικαίωμα παρά μόνο αν δεν έχει συμπληρωθεί κατώτατο όριο ηλικίας ή για ανικανότητα δικαιοπραξίας ή ως συνέπεια αμετάκλητης ποινικής καταδίκης για ορισμένα εγκλήματα.

Άρθρο 52

Η ελεύθερη και ανόθευτη εκδήλωση της λαϊκής θέλησης, ως έκφρασης της λαϊκής κυριαρχίας, τελεί υπό την εγγύηση όλων των λειτουργών της Πολιτείας, που έχουν υποχρέωση να τη διασφαλίζουν σε κάθε περίπτωση. Νόμος ορίζει τις ποινικές κυρώσεις κατά των παραβατών της διάταξης αυτής.

Άρθρο 120

  1. Το Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την Ε’ Αναθεωρητική Βουλή των Ελλήνων, υπογράφεται από τον Πρόεδρό της, δημοσιεύεται από τον προσωρινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με διάταγμα που προσυπογράφεται από το Υπουργικό Συμβούλιο και αρχίζει να ισχύει από τις ένδεκα Ιουνίου 1975.
  2. Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.
  3. Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.
  4. Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.  Πηγή: Σύνταγμα της Ελλάδας – Βικιθήκη
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s