ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ.!!! ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ, ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ, ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 1, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 120.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Π.Ο.ΑΣ.Υ. 17 & 18 Απριλίου 2013

ΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΩΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΞΑΘΛΙΩΝΕΙ ΟΠΩΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ!!! 

Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ, ΟΤΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ, ΑΥΤΟ ΓΕΛΕΙΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.

ΟΤΑΝ Η ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ, ΦΥΣΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ.!!!

ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΟΤΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ, ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΛΕΨΕΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΕΠΙΔΙΩΚΟΝΤΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΑΔΕΣ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ.

ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ, ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΕΝΕΡΓΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΥΠΗΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΩΝΟΥΝ, ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΙΝΑΙ  ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ, ΟΤΑΝ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΥΠΗΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΡΧΙΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ.!!! ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΦΥΣΙΚΟ, ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ!!!

ΑΝ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 120 ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ  ΛΗΣΤΕΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΙΥ ΛΑΟΥ, ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ.!!!

ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΑ ΚΛΑΨΟΥΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΑΣ, ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΩΣ ΑΞΙΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ. ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.

ΛΑΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Όλη η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ:

Ο χρόνος κυλά αντίστροφα για όλους, συνδικαλιστικό κίνημα, πολιτική και φυσική ηγεσία. Αυτό είναι το μήνυμα
που εξέπεμψε χθες και προχθές το Γενικό Συμβούλιο των
Πρωτοβαθμίων Ενώσεων, το οποίο συνεδρίασε στη ΓΑΔΑ,
προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για τις περαιτέρω αγωνιστικές πρωτοβουλίες διεκδίκησης και ικανοποίησης συγκεκριμένων αιτημάτων, τα οποία έχουν τεθεί εδώ και μήνες, χωρίς τα αναμενόμενα αποτελέσματα: Έκδοση – ανακοίνωση υπηρεσίας σε εβδομαδιαία βάση, απογραφή αστυνομικών στην κατηγορία ΤΕ., λέσχες εστίασης, Κώδικας Μεταθέσεων, Πειθαρχικό Δίκαιο, Αναδιάρθρωση Υπηρεσιών, ρύθμιση νυχτερινών, Μισθολόγιο, επικινδυνότητα εργασίας, Υγιεινή και Ασφάλεια κλπ.
Εκ μέρους του Προεδρείου υπήρξε εκτενής ενημέρωση για τις 115 παρεμβάσεις μας το τελευταίο διάστημα, που είχαν ως στόχο την επίλυση συγκεκριμένων αιτημάτων-προβλημάτων συναδέλφων και Ενώσεων, με την επισήμανση, ωστόσο, ότι μπορεί να μην ικανοποιούνται κεντρικά θεσμικά και οικονομικά ζητήματα, όμως με την πίεση του συνδικαλιστικού μας κινήματος, πετυχαίνουμε λύσεις και αποτρέπουμε δυσμενείς εξελίξεις όπως έγινε π.χ. με την υπαγωγή του ΤΕΑΠΑΣΑ στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, με το ξεπάγωμα των μισθολογικών προαγωγών, με την καταβολή των ΒΟΕΑ κλπ. Όλα αυτά δεν έγιναν έτσι απλά, αλλά με τη διαρκή προσπάθεια πολλών και τη δυναμική που έχει αναπτύξει το συνδικαλιστικό μας κίνημα, χωρίς να αγνοούμε το πολιτικο-οικονομικό περιβάλλον εντός του οποίου κινούμαστε, αλλά αφουγκραζόμενοι την αγωνία των συναδέλφων μας, όπως αυτή καταγράφεται και στις Γενικές Συνελεύσεις των σωματείων, οι οποίες πραγματοποιούνται με αξιοζήλευτη συμμετοχή τις περισσότερες φορές, χάριν και της παρουσίας της Ομοσπονδίας μας σε αυτές. Είναι δε επιβεβλημένο σε μια εποχή κρίσης των θεσμών, να μην απαξιώνεται η συμβολή της Ομοσπονδίας, διότι Ομοσπονδία είναι τα σωματεία της και οι αιρετοί εκπρόσωποί τους εν τέλει, οι οποίοι οφείλουν πάντα να λειτουργούν εντός της κοινωνίας και όχι ξεκομμένοι από το κοινωνικό γίγνεσθαι.
 Προς τούτο, αποτελεί σημείο αναφοράς η Ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Απριλίου 2013 στη Βέροια με κεντρικό θέμα «Και οι Αστυνομικοί έχουν μάνες», αφενός προκειμένου να τιμηθεί η μητέρα ενός συναδέλφου που δεν δίστασε να στείλει αυτό το μήνυμα στην ελληνική κοινωνία με αφορμή τις συλλήψεις των τρομοκρατών αρχές Φεβρουαρίου, αφετέρου δε για να αναπτύξουμε περαιτέρω τον προβληματισμό μας όσον αφορά την ανασφάλεια που νιώθουν οι συνάδελφοί μας και την επιβίωση της οικογένειας του αστυνομικού σε συνθήκες κρίσης.
Εισηγήσεις για τα θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας και τα οικονομικά προβλήματα-νέο μισθολόγιο- επικινδυνότητα εργασίας, έγιναν αντιστοίχως από τον πρόεδρο της αρμόδιας Επιτροπής Γιώργο Φεστερίδη και τον αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Αντώνιο Ζαχαριουδάκη, ο νομικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας Χαράλαμπος Μπουκουβάλας ενημέρωσε για την πορεία συζήτησης της προσφυγής μας κατά των μνημονιακών νόμων, ενώ από το σύνολο των εκπροσώπων των Πρωτοβαθμίων Ενώσεων περιγράφηκαν για άλλη μια φορά με μελανά χρώματα τα δυσεπίλυτα προβλήματα και οι δυσλειτουργίες των υπηρεσιών σε όλη τη χώρα. Επιπλέον, αναδείχθηκαν νέα προβλήματα και κατατέθηκαν νέες ιδέες και προτάσεις, που θα διερευνηθούν από την Ε.Γ.
Στο Γενικό Συμβούλιο παρέστη εκ μέρους του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας ο Προϊστάμενος Επιτελείου, Αντιστράτηγος κ. Σπυρίδων Παπασπύρου και ο Προϊστάμενος του Κλάδου Οργάνωσης και Ανθρώπινου Δυναμικού, Υποστράτηγος κ. Αναστάσιος Λάσκαρης, στους οποίους αναπτύχθηκε η αγωνία μας για την ολιγωρία που επιδεικνύεται όσον αφορά την ικανοποίηση των προαναφερόμενων αιτημάτων, ακόμα κι εκείνων που δεν έχουν οικονομικό κόστος.
Ο Προϊστάμενος Επιτελείου, επέδειξε πλήρη κατανόηση σε όσα του μεταφέρθηκαν, έδωσε απαντήσεις σε επιμέρους ζητήματα με τα οποία ασχολήθηκε προσωπικά, δίνοντας όπου μπορούσε λύσεις, ωστόσο για τα επίμαχα θέματα παρέπεμψε στην πολιτική του υπουργείου. Ανακοίνωσε δε ότι χθες υπεγράφη από τον ίδιο η συγκρότηση ειδικής επιτροπής η οποία ανέλαβε να μελετήσει και να προτείνει την αλλαγή του ισχύοντος νομικού πλαισίου που διέπει τη χρήση όπλων από αστυνομικούς, ενώ την προσεχή εβδομάδα προωθείται τροπολογία για την κάλυψη οδοιπορικών εξόδων για τις αποσπάσεις των επιθυμούντων πέραν του τριμήνου.
 Εκ μέρους της Ομοσπονδίας τονίστηκε, εν κατακλείδι, με ιδιαίτερη έμφαση ότι εφόσον δεν δρομολογηθεί η επίλυση των επίμαχων ζητημάτων εντός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος και συγκεκριμένα ως το τέλος του Μαΐου, το συνδικαλιστικό μας κίνημα είναι αποφασισμένο να εκδηλώσει εντόνως τη διαμαρτυρία του, με κάθε πρόσφορο μέσο πίεσης, εξετάζοντας ακόμα και το ενδεχόμενο της απεργίας πείνας, χωρίς ασφαλώς να απεμπολούμε το αναφαίρετο δικαίωμά μας να φοράμε και να τιμάμε τη στολή που εμπιστεύτηκε η ελληνική πολιτεία στον Έλληνα Αστυνομικό.
Το συνδικαλιστικό μας κίνημα ευρισκόμενο για πολλοστή φορά κατά της 25ετή του πορεία μπροστά στην αμφισβήτηση της θεσμικής του υπόστασης λόγω και της εξωθεσμικής σκοπιμότητας της Ηγεσίας να προκαλέσει «καινοφανώς» μετά το 1994 την με οριακή πλειοψηφία Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους σχετικά με τις ένστολες κινητοποιήσεις, έχει και την ωριμότητα, αλλά και τη δυναμική, να αντιμετωπίσει την νέα αυτή πρόκληση.
Αυτό εξέφρασε ξεκάθαρα το Γενικό Συμβούλιο, καθώς το Αστυνομικό Σώμα αποτελείται από μέλη και αναπόσπαστο μέλος του είναι σαφέστατα και το Συνδικαλιστικό μας Κίνημα, η δε αμφισβήτηση αυτού, συνδέεται με την περίοδο κρίσης, θεσμών και αξιών, που διερχόμαστε.
Ο θεσμικός ρόλος μας, επιβάλλει σε όλους να αξιοποιήσουμε τις περιστάσεις και να επιδείξουμε την ετοιμότητά μας, προασπίζοντας τα συμφέροντα των μελών μας και ασφαλώς το αγαθό της ασφάλειας των πολιτών, το οποίο δεν μπορεί να απαξιώνεται διαρκώς στο όνομα των περικοπών για τη «σωτηρία» της χώρας.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s